Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

H. Werenfridus | Zieuwent

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Zondag 8 maart heeft dhr. Bennie Venderbosch een pauselijke onderscheiding ontvangen, uit handen van pastoor Herman de Jong. Op deze wijze willen we vanuit de geloofsgemeenschap van de Heilige Werenfridus onze dankbaarheid tonen voor zijn jarenlange bezielde en bezielende inzet voor onze kerk en de gehele parochie Sint Ludger.

Bennie Venderbosch met onderscheiding

Bennie Venderbosch, geboren op 27 april 1930, is van kinds af aan intensief betrokken geweest bij het kerkelijk, sociaal en cultureel leven in zijn geboortedorp. (Tot een aantal jaren geleden heeft hij nog in zijn ‘oudershuis’ gewoond, tegenover de kerk.)

Zelf begonnen als misdienaar en later acoliet is hij ook nu nog, op hoge leeftijd, bezig op educatief gebied voor en met de jeugd. Hij verzorgt rondleidingen in ‘zijn Werenfriduskerk’ voor belangstellenden uit binnen- en buitenland, zowel in Engels als Duits. Met veel kennis van zaken over onder andere de neogotische bouwstijl en de religieuze symboliek, verzorgt hij deze rondleidingen met veel plezier. Ook de restauratiewerkzaamheden verricht aan het Maria-altaar zijn van zijn hand. Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer, werkelijk te veel om hier op te noemen.
De uiteindelijke aanleiding om deze pauselijke onderscheiding aan te vragen, was het uitgebreide boekwerk dat gaat over de geschiedenis van onze kerk. Bennie Venderbosch heeft het geheel uitgeschreven, gekalligrafeerd en geïllustreerd met handgetekende bouwkundige details. De foto’s werden destijds verzorgd door Jan Penterman (Rondeel). Het unieke boek is samengesteld ter gelegenheid van het 12,5 jarig pastoraat in Zieuwent van de toenmalige pastoor, Van den Hengel. Dit cadeau is na het overlijden van de pastoor op de pastorie blijven liggen en aangetast door de tijd. Bennie Venderbosch heeft het boek met veel liefde gerestaureerd.
Om het te kunnen behouden voor het nageslacht, is het gedigitaliseerd en vanaf vandaag officieel online beschikbaar. Het is prachtig, dat Dhr. Venderbosch vandaag tevens de onderscheiding heeft mogen ontvangen voor zijn brede en niet aflatende inzet voor parochie en kerk in Zieuwent.

De onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’, verleend door paus Franciscus, bestaat uit een gouden penning, gouden draagspeld en een gekalligrafeerde oorkonde.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen