Overweging gezinsviering

We hoorden het net in het verhaal uit de bijbel: er werd een heel bijzonder kindje geboren, en er kwamen engelen op bezoek en herders met hun schapen. Als wij op bezoek gaan bij een pasgeboren baby, nemen  we altijd cadeautjes mee…. Mooie kleren, slofjes,  een lieve tekening, of een schattig knuffeltje voor het baby’tje .
Maar bij de geboorte van dit hele bijzondere baby’tje heeft niemand iets bij zich….het baby’tje wordt in doeken gewikkeld, en heeft helemaal geen schattig baby pakje aan…. dat kan toch eigenlijk niet.
Ook wij staan  hier met lege handen , maar jullie hebben morgen met Kerstmis toch wel een cadeautje  voor jullie pappa's en mamma's?
Of ook niet? Er worden toch met Kerstmis vaak cadeautjes gegeven… het is de weken voor kerst heel erg druk in de winkels,  en je ziet bij veel mensen pakjes onder de boom liggen. Maar jullie hebben niets om te geven …. of toch wel ?
Jullie hebben geen pakjes, maar ……jullie zijn zélf een geschenk, en een heel groot geschenk vooral voor jullie pappa's en mamma's. Toen jullie geboren zijn, waren je ouders heel blij met dat geschenk, en dat zijn ze nog steeds. En als ze jullie b.v. met je verjaardag cadeautjes geven dan is dan vooral om te zeggen dat ze heel blij zijn met jullie, dat jullie voor hen een heel bijzonder geschenk zijn en blijven.
En… jullie ouders zijn natuurlijk ook een geschenk aan jullie, je hebt dit geschenk niet hoeven/kunnen kopen, je hebt het zomaar, helemaal voor niets gekregen. En juist zoals jullie ouders blij zijn met jullie, zo zijn jullie mééstal blij met hen. We vinden dat vaak de gewoonste zaak van de wereld, maar soms is het goed om daar even bij stil te staan.
Volgens de verhalen brachten de drie koningen wel geschenken mee voor het kindje dat in Bethlehem geboren was. Maar eigenlijk moet je zeggen: dat kind was een geschenk aan ons, een heel kostbaar geschenk dat God ons gegeven heeft, iets waar we heel blij en dankbaar om moeten zijn.
En de boodschap van Kerstmis is niet: geef elkaar veel en vooral heel dure cadeautjes, maar … wees een geschenk voor elkaar, gewoon door er te zijn, gewoon door fijne en goede dingen met elkaar te doen, zodat we blij zijn met elkaar, en … dat we het fijn vinden om bij elkaar te zijn.
Dat we hier allemaal bij elkaar zijn in deze kerk om samen Kerstmis te vieren, moet ook een teken zijn dat we blij zijn met elkaar.
Cadeautjes geven en cadeautjes krijgen is natuurlijk altijd leuk, maar veel belangrijker is het om zélf een geschenk te zijn aan elkaar, door zo te leven dat anderen blij zijn met je.
Moge dat werkelijkheid worden niet alleen tijdens  deze kerstdagen maar alle dagen van het jaar. Moge zo ons kerstfeest zalig zijn.

Ik wens iedereen een zalig kerstfeest.

Er hing maandag 17 december iets bijzonders in de lucht...
En tegen de schemering was dat ook tot in de verre omtrek te zien.
De kerk en toren van Zieuwent werden in een sprookjesachtig blauw licht gehuld.Van heinde en ver kwamen bezoekers naar het Kerstconcert dat Omroep Gelderland opnam in onze Werenfridus. In een stampvolle kerk genoten jong en oud van de optredens in kerstsfeer.
De Brassband Gelderland opende de avond met een serie bekende kerstliederen.We werden deze avond getrakteerd op een zeer gevarieerd programma. Vrolijk, sfeervol en ook ingetogen: er waren erg indrukwekkende nummers bij.

Tijdens het “Silent Night” gezongen door Laura van Kaam kon je een speld horen vallen.


Samen met het Dick van Altena Quintet zong de jonge artieste een splinternieuw lied, door haarzelf geschreven: “Reach it out”.


Het publiek in de kerk zong natuurlijk af en toe de bekende kerstsongs mee; bij “Blue X-mas” en “Winter Wonderland” had het Quintet dan ook aardig wat 'Background vocals'.


Daartoe werden ze door Ernst Daniël Smid ook uitgenodigd bij “Go tell it on the
Mountains. Vader Ernst Daniël en dochter Coosje zongen samen het nummer “Mag ik dan bij jou”.


Daarna werd het podium geheel gevuld door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, dat een prachtig, speciaal voor deze avond ingestudeerd programma liet horen. Vooral het “Pie Jesu” met twee solistes bezorgde menigeen kippenvel.


Als slotlied volgde natuurlijk “I'm dreaming of a white Christmas”, waarbij alle artiesten en mensen in de kerk uit volle borst meezongen.
Omroep Gelderland, de organisatie, medewerkende artiesten en de vrijwilligers van de Sint Werenfriduskerk hebben samen met deze schitterende avond iedereen een ècht kerstgevoel mee naar huis kunnen geven.

Op 17 december om 20:00 uur begint het kerstconcert van Omroep Gelderland in onze H. Werenfriduskerk. De afgelopen dagen is hard gewerkt aan de aankleding van de kerk.

Op de jaarlijkse feestavond van de patrones van de kerkmuziek Cecilia (22 november) in Het Parochiehuis, is Jan de Leeuw onderscheiden met een speldje en een oorkonde. Er was tevens een bloemetje voor zijn vrouw Ceciel. Jan is vijftig jaar vol enthousiasme actief in de kerkmuziek, waarvan al ruim 23 jaar bij het dames-en herenkoor van Zieuwent. Hij vervult daar de rol van dirigent, soms ook van organist en tevens zingt hij ook nog regelmatig de solo’s.
Jan is zeer gedreven; of het nu een repetitie, een weekenddienst of een rouw- of trouwviering is, hij gaat altijd voor 100 % resultaat. Als dirigent is Jan vakkundig, correct en punctueel, maar er is ook tijd voor humor en gezelligheid. Wanneer Jan orgel speelt laat hij horen hoe goed hij hierin is. De dames en heren van het koor zijn maar wat trots op 'hun Jan'.
Na vele lovende woorden en anekdotes van voorzitter Peter, felicitaties van medekoorleden en hun aanwezige partners werd er voor Jan en Ceciel gezongen en geproost.
Met een gezellig uurtje Achterhoeks cabaret werd deze jaarlijkse feestavond voortgezet.

 

Trulli
Voorzitter Peter zwaait Jan alle lof toe
Trulli
Jan is hiervan zichtbaar onder de indruk

 

Trulli
maar reageert adrem, net als altijd

 

Trulli
Een gouden speldje van de Sint Gregoriusvereniging voor Jan
Trulli
en een prachtig boeket voor Ceciel

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

Januari 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31