Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Ongeveer 5 jaar geleden werden de eerste plannen gelanceerd om de pastorie geschikt te maken als woonvoorziening voor ouderen. Zieuwents Belang en de beheercommissie hebben een lange adem nodig gehad. In december 2020 was het echter zover en is het contract getekend.
Aan de buitenkant van het monumentale gebouw zal weinig veranderen, het is een rijksmonument. De binnenkant wordt flink onderhanden genomen. Er worden 13 wooneenheden gerealiseerd voor zorgbehoeftigen zoals mensen met dementie. Van deze 13 eenheden zijn er 3 bestemd voor echtparen waarvan er 1 zorgbehoeftig is.
Een deel van de inrichting komt terug in het nieuwe ontwerp, zoals de schoorsteenmantels en de glas-in-loodschuifdeuren. Er komt een gezamenlijke huiskamer, deze kijkt straks mooi uit op de prachtige ‘pastorietuin’.  
Het is een prachtig project, waar velen mee bezig zijn geweest, en waarvan het resultaat hopelijk eind volgend jaar zichtbaar zal zijn.

Doe ook mee… 

sterrenHet jaar 2020 is al weer bijna voorbij… En veel mensen kijken uit naar de komende decembermaand. Iedereen hoopt natuurlijk, dat we al die fijne feestdagen gewoon kunnen vieren. Net als we alle andere jaren gedaan hebben. Maar, hoe we het dit jaar vieren? Dàt is, door het Coronavirus, nog even spannend, nog even afwachten…

adventskransDe werkgroep gezinsviering heeft een vraag aan jullie, aan de kinderen in Zieuwent.
Hebben jullie thuis al een adventskalender? Zo’n kaart met 24 deurtjes voor in de decembermaand? Vanaf 1 december tot kerstavond mag je elke dag een deurtje openmaken. Zo tel je af naar Kerst,‘nog 24 nachtjes slapen’.

Mensen vinden het mooi en fijn, als je ook in de kerk dat ‘aftellen naar Kerst’ terug kunt vinden.
Daarom hangt er elk jaar in deze tijd een heel grote groene krans vlak bij het altaar. Dat is de adventskrans, met 4 kaarsen.
En vanaf de 1e zondag van de advent mag er steeds één kaars meer aangestoken worden.

Nu hebben wij dit jaar een leuke, creatieve opdracht voor jullie bedacht.
Maak een mooie mini-poster over kerst of de adventstijd: “Op weg naar Kerstmis”.
Denk bijvoorbeeld aan een tekening of een knutsel-collage. Een mooi versierd gedichtje of verhaaltje kan ook. En je mag werken met allerlei materialen, zoals kleurpotlood, stift, vetkrijt, gekleurde stukjes papier…
Zorg wel, dat je naam er ook op staat.

kerststalWe nodigen jullie uit, om je kunstwerk dan in de Werenfriduskerk op te gaan hangen. De kerk is elke dag open tussen half 10 en half 5 en dan kun je zò naar binnen gaan. Tussen de banken hebben we (om en om) gekleurde koorden geknoopt. Hang jouw Kerstkalender-kunstwerk aan zo’n koord op. O ja, neem je een paar wasknijpers van huis mee? Zo zorgen we, allemaal samen, dat onze kerk steeds een beetje meer in kerstsfeer komt!

En… èlk adventsweekend zetten we een paar van jullie Kerstkalender-werkstukken op de Zieuwentse pagina van www.sintludgernu.nl. Zo kunnen er nog meer mensen van genieten. Nà de kerstvakantie kun je zelf je kunstwerk weer op komen halen uit de kerk.

Groetjes van Margret, Marion, Gusta en Anneke

kribbe met engelen

Woensdagavond, 9-9-2020, klokslag 9 uur (21.00u.): het is zover! Het licht brandt!
De Werenfridustoren is vanaf nu ook ‘s avonds weer van heinde en ver te spotten.

Werkzaamheden voor kerkverlichting

Dankzij de goede samenwerking, die zo typerend is voor onze Achterhoekse kleine dorpen en zeker voor Zieuwent, is ook deze ‘dorpsklus’ weer geklaard. “Samen, de schouders eronder”! Een prachtig plan is ten uitvoer gebracht, dankzij vele uren vrijwilligerswerk. Dank aan de initiatiefnemers, de inwoners die voor het benodigde geld hebben gezorgd en niet in de laatste plaats aan de Paasvuurbouwers, die het nodige zware graafwerk hebben uitgevoerd in de (behoorlijk warme) zomermaanden.
En, zonder iemand tekort te willen doen, Mark Bokkers en Stefan Beerten waren de  mannen die woensdagavond (in de regen…) de laatste werkzaamheden verricht hebben, zodat de 8 energiezuinige schijnwerpers daadwerkelijk onze Werenfridus weer tot een lichtbaken maken.

Sinds zaterdag 25 juli is de Oost-Achterhoek een opmerkelijke fietsroute rijker!

Een zorgvuldige voorbereiding door een enthousiaste werkgroep heeft uiteindelijk geleid tot de route ‘Langs kerken, kruisen en kapelletjes’. Een gezamenlijk initiatief van de Geloofsgemeenschap H. Werenfridus en Oudheidkundige Vereniging Zuwent is uitgegroeid tot een fietstocht van 25 km. Men leidt de fietser vanaf het kerkplein in Zieuwent langs religieus erfgoed van kerkdorp Zieuwent en omgeving. Ook de O.L.Vrouw van Lourdeskerk in Mariënvelde is in de route opgenomen.

Die zaterdagochtend werden de genodigden hartelijk ontvangen op de pastorie van de H. Werenfridus in Zieuwent. Na de inloop met koffie en een heerlijk gebakje, verplaatste het (noodgedwongen) kleine gezelschap zich naar de pastorietuin. De groter opgezette opening die voor eind april was aangekondigd, kon jammer genoeg door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden.

 

Lees hier meer over de route.

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen