Zelf eens op een kerkorgel spelen? Dat kan tijdens deze Nationale Orgeldag op zaterdag 14 september 2019 in de Sint Agathakerk van Harreveld of de H. Werenfridus in Zieuwent.
Beide kerken zijn ook opgenomen in een mooie, speciale fietsroute op deze dag door Oost Gelre.

Volgens een oude traditie gaan de jonge 'Kerkklok'bezorgers een middagje uit, als bedankje van de Zieuwentse geloofsgemeenschap voor het rondbrengen van het parochieblaadje. Ook de misdienaars horen erbij.
Om twaalf uur vertrok de bus (mèt airco!!!) richting Hellendoorn. De reis verliep vlotjes, we waren er al om één uur. Iedereen had er zin in, ondanks de hoge temperatuur buiten. We zochten een plek op het terras onder een paar parasols.
Tassen af en in kleine groepjes het park in. De boodschap om vaak terug te komen voor een beker ranja werd goed opgevolgd. Met wat lekkere pepsels, om het zoutgehalte op peil te houden, namen de kinderen heel wat kleine rustpauzes. Even lekker op het terras in de schaduw, soms kletsnat van de waterattracties.
Gelukkig was het niet extreem druk op het park, dus geen lange wachtrijen bij de Tornado, Wildwaterval of het Kraaiennest. Ook de Rioolrat werd vaak bezocht: héérlijk koel daarbinnen. Natuurlijk waren er vers belegde bolletjes en voor iedereen een zakje chips. Het park had een soort tropenrooster, dus om 4 uur werden de attracties gesloten. 'Alle kinderen verzamelen !!!!!!' Nog wat drinken, eten, spullen bij elkaar zoeken, misschien nog even naar het toilet... en dan samen richting bus. Het zat er weer op voor dit jaar. Alles goed gegaan, iedereen veilig thuis in Zieuwent en gelukkig..... maar één pleister geplakt!
Allemaal bedankt voor het meegaan en tot ziens.

Reisje naar Hellendoorn

 

Reisje Hellendoorn

In de viering van zondag 9 juni is pastor Jos Droste voor het laatst, vòòr zijn pensionering, voorganger in Zieuwent geweest.
Een zonnige dag: de Werenfriduskerk was behoorlijk gevuld, er klonk feestelijke koorzang, de pastor had een mooie overweging en aan het eind van de viering sprak Henry Waalderbos (voorzitter van de beheercommissie)  een kort, welgemeend dankwoord. Een passend en origineel afscheidscadeau hoort daar natuurlijk ook bij. Er is gekozen voor een borrelgarnituur op een houten kaasplank, waarin een afbeelding van de H. Werenfriduskerk gebrand is. “Uniek handwerk en afkomstig van een lokale ondernemer”, verzekerde Henry de pastor, die zichtbaar verrast was. Na afloop was er tijdens het koffiedrinken achter in de kerk gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Jos Droste. Het officiële afscheid van de St. Ludgerparochie is op zondag 16 juni in de viering van 11.00u. in de Lichtenvoordse St. Bonifatiuskerk.

Er hing maandag 17 december iets bijzonders in de lucht...
En tegen de schemering was dat ook tot in de verre omtrek te zien.
De kerk en toren van Zieuwent werden in een sprookjesachtig blauw licht gehuld.Van heinde en ver kwamen bezoekers naar het Kerstconcert dat Omroep Gelderland opnam in onze Werenfridus. In een stampvolle kerk genoten jong en oud van de optredens in kerstsfeer.
De Brassband Gelderland opende de avond met een serie bekende kerstliederen.We werden deze avond getrakteerd op een zeer gevarieerd programma. Vrolijk, sfeervol en ook ingetogen: er waren erg indrukwekkende nummers bij.

Tijdens het “Silent Night” gezongen door Laura van Kaam kon je een speld horen vallen.


Samen met het Dick van Altena Quintet zong de jonge artieste een splinternieuw lied, door haarzelf geschreven: “Reach it out”.


Het publiek in de kerk zong natuurlijk af en toe de bekende kerstsongs mee; bij “Blue X-mas” en “Winter Wonderland” had het Quintet dan ook aardig wat 'Background vocals'.


Daartoe werden ze door Ernst Daniël Smid ook uitgenodigd bij “Go tell it on the
Mountains. Vader Ernst Daniël en dochter Coosje zongen samen het nummer “Mag ik dan bij jou”.


Daarna werd het podium geheel gevuld door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, dat een prachtig, speciaal voor deze avond ingestudeerd programma liet horen. Vooral het “Pie Jesu” met twee solistes bezorgde menigeen kippenvel.


Als slotlied volgde natuurlijk “I'm dreaming of a white Christmas”, waarbij alle artiesten en mensen in de kerk uit volle borst meezongen.
Omroep Gelderland, de organisatie, medewerkende artiesten en de vrijwilligers van de Sint Werenfriduskerk hebben samen met deze schitterende avond iedereen een ècht kerstgevoel mee naar huis kunnen geven.

Op de jaarlijkse feestavond van de patrones van de kerkmuziek Cecilia (22 november) in Het Parochiehuis, is Jan de Leeuw onderscheiden met een speldje en een oorkonde. Er was tevens een bloemetje voor zijn vrouw Ceciel. Jan is vijftig jaar vol enthousiasme actief in de kerkmuziek, waarvan al ruim 23 jaar bij het dames-en herenkoor van Zieuwent. Hij vervult daar de rol van dirigent, soms ook van organist en tevens zingt hij ook nog regelmatig de solo’s.
Jan is zeer gedreven; of het nu een repetitie, een weekenddienst of een rouw- of trouwviering is, hij gaat altijd voor 100 % resultaat. Als dirigent is Jan vakkundig, correct en punctueel, maar er is ook tijd voor humor en gezelligheid. Wanneer Jan orgel speelt laat hij horen hoe goed hij hierin is. De dames en heren van het koor zijn maar wat trots op 'hun Jan'.
Na vele lovende woorden en anekdotes van voorzitter Peter, felicitaties van medekoorleden en hun aanwezige partners werd er voor Jan en Ceciel gezongen en geproost.
Met een gezellig uurtje Achterhoeks cabaret werd deze jaarlijkse feestavond voortgezet.

 

Trulli
Voorzitter Peter zwaait Jan alle lof toe
Trulli
Jan is hiervan zichtbaar onder de indruk

 

Trulli
maar reageert adrem, net als altijd

 

Trulli
Een gouden speldje van de Sint Gregoriusvereniging voor Jan
Trulli
en een prachtig boeket voor Ceciel

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31