Woord dat ruimte schept

Ter afsluiting van het seizoen van de 'Geloven-Nu-Groep' te Winterswijk werden de deelnemers aangenaam verrast met een prettige schilderworkshop. Op een groot nat vel mocht verf worden aangebracht waarna met een sjabloon een venster kon worden geplaatst op het deel van het blad dat naar eigen inzicht betrekking had op het volgende gedicht:
 
Woord dat ruimte schept
Toekomst, wijd, licht land.
Waar gerechtigheid als rivieren stroomt
Waar een wijnstok groeit tegen klippen op
Even is het waar en dan is het weg.
Toon mij niet vergeefs wat mijn ziel verlangt,
geeft dat ik volhard in uw vergezicht
.
 
Vervolgens mocht de mens in het venster worden ingetekend, hoe kleiner, hoe ruimtelijker het effect (zie enkele afbeeldingen).
Met ondersteuning van muziek van Huub Oosterhuis werd het een waardevolle spirituele bijeenkomst. Met veel dank aan Greet van Leeuwen.

De kerkhofcommissie doet een beroep op de medewerking van de rechthebbenden van een graf op onze katholieke begraafplaats aan de Tuunterstraat te Winterswijk. Voor het aanschrijven van de rechthebbende in verband met het aflopen van de grafrechten hebben wij het juiste adres nodig. Bent u na 1986 rechthebbende geworden en daarna verhuisd, en is dit nooit doorgegeven, wilt u dit dan s.v.p. alsnog doorgeven aan de kerkhofcommissie, Cilia Buiting, tel. 06 3098 2655. Indien u als familie weet dat de rechthebbende inmiddels is overleden, wilt u dan het adres van een ander familielied doorgeven. (In 30 jaar kan er veel veranderen.) Voor u allen waarschijnlijk een kleine moeite, maar voor de commissie scheelt dat veel speurwerk. Bij voorbaat hartelijk dank.

De voor de zondag opgegeven gebedsintenties kunt u vinden onder het kopje 'familieberichten'. Dit gebeurt omdat dit een beveiligd onderdeel is zodat zoekmachines deze gegevens niet kunnen vinden.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

September 2019
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30