Woensdag 15 mei is om 19.30 uur de Mariahulde in de St. Mauritiuskerk te Silvolde.

Tijdens de viering is er een collecte de opbrengst is bestemd voor de Voedselbank.

Men kan zelf ook producten mee meenemen.

Iedereen van harte welkom.

 

Voorbereiding kerstviering woensdagmiddag 19 december in Vragender

Voorafgaand aan de viering op kerstavond kwamen op woensdagmiddag 19 december 15 kinderen van basisschool Antonius samen met juf Jolien in de kerk om mee te helpen met de voorbereiding voor de kerstviering op 24 december. Ze werden hartelijk welkom geheten door Pastor Ronald den Hartog. René Hegeman dook samen met een aantal enthousiaste kinderen de kelder in om de dakpannen voor de kerststal op te halen en samen met de mensen van de bloemsiergroep werd de stal aangekleed met groen en werden de beelden er in gezet. Op school hadden alle de kinderen al mooi gekleurde sterren gemaakt met een kerstwens. Met de ladder erbij werden ze allemaal in de kerstbomen opgehangen. Er was ook een speurtocht door de kerk uitgezet, met allerlei vragen, die toch wel een beetje moeilijk waren. De kinderen konden naar het orgel en naar het altaar en de sacristie, waar pastor Ronald den Hartog vragen over de kazuifels en kleuren van de kleding kon beantwoorden. In de keuken stond wat lekkers te eten en te drinken klaar, waar gretig gebruik van werd gemaakt. 

 

Kerstviering op kerstavond 24 december in Vragender

Op een koude kerstavond kwamen we allen tezamen in onze Antonius van Padua kerk in Vragender voor de viering van de geboorte van het kindje Jezus. Het was al lekker warm in de kerk waar het Gelegenheidskoor voorafgaand aan de viering een aantal mooie liederen zong en toen het heel stil was in de kerk waren een aantal blazers van Fanfare en Slagwerkgroep Antonius te horen die in de toren een aantal kerstnummers ten gehore brachten. De kinderen hadden op school een mooi Adventslied geoefend, dat ze konden meezingen met een cd. De openingstekst, voorbede en slotgedachte werden ook verzorgd door de kinderen. Twee kinderen mochten meehelpen met de collecte. Dit was een idee van de pastor die dacht dat er dan wel eens wat extra in de schaal zou belanden. Na afloop van de viering werd door de blazers in de toren nog een aantal nummers gespeeld. Dit was een zeer sfeervolle bijdrage. Er werd zelfs op straat nog door een aantal mensen geapplaudisseerd.

We kunnen terugkijken op een mooie Adventsperiode en dito viering op kerstavond. Iedereen die aan de voorbereiding en de viering heeft bijgedragen heel veel dank.

 

   

Sorry draaien van deze foto wilde niet lukken

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, het overlijden van een dierbaar iemand. In vroegere jaren was het gebruikelijk dat er, bij overlijden van een parochiaan, een avondwake en een uitvaartviering in de kerk gehouden werden. Ieder die dat wilde kon zo afscheid nemen van de overleden persoon. Een afscheid met mooie teksten, zang, rituelen en symbolen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen, ook onder de parochianen van Vragender, die niet perse minder gelovig zijn, maar vaak wel minder kerkbetrokken. Zij zoeken op deze momenten hun heil buiten de kerk. En daardoor wordt er vaker een beroep op anderen gedaan.

Als er door nabestaanden wordt gekozen voor een uitvaart buiten de kerk om, wordt er dus geen contact gezocht met de pastorale noodwacht. De mensen van onze eigen geloofsgemeenschap komen dan niet in actie.

Wilt u echter dat de kerk nog wel betrokken wordt bij het overlijden, voor bv. het luiden van de klokken of het lezen van misintenties, dan zult u zelf contact moeten opnemen met de pastorale noodwacht (06-19017292) of het secretariaat van onze parochie (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is de verantwoordelijkheid van u, als nabestaande, om dan actie te ondernemen.

 

 

De Paaskaars die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich al vele jaren voor de kerk inzet, was dit jaar voor Tinie Kerkhoff. Zij is begonnen als lid van de gezinsvieringgroep, in die periode is ze ook lid geweest van de locatieraad. Momenteel maakt ze deel uit van de pastoraatgroep en is ze contactpersoon van de PCI. Tinie bedankt voor de vele uren dat je je voor de kerk hebt ingezet, en we hopen nog jaren gebruik van je kwaliteiten te mogen maken.

 

 

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

September 2019
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30