Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
 Parochie Sint Ludger

Logo KiKaDoor jullie steentjes bestaat het Prinses Máxima Centrum.

Een poosje geleden hebben we in een bericht nog eens verteld over de campagne 'Draag je steentje bij' van KiKa in 2013 om de bouw van het Prinses Máxima Centrum te kunnen starten. Letterlijk en figuurlijk werden steentjes verkocht om te kunnen bouwen. In totaal heeft de landelijke actie 8 miljoen euro opgeleverd. Ook de communicantjes uit Zieuwent hebben voor dit goede doel dat ze uitgekozen hadden ontzèttend hun best gedaan.

Inmiddels is de officiële opening geweest en draait het Centrum volop.

Op 25 september is de 'Wall of Name' onthuld, de plek waar alle steentjes hun plekje gekregen hebben; dit is een speciaal ontworpen interactieve projectie, zichtbaar op de muur in het Prinses Máxima Centrum.

Is het niet gelukt de onthulling live te volgen? Geen zorgen, alles werd opgenomen zodat de video ook later bekeken kan worden. Ga daarvoor naar de KiKa website www.kika.nl of de KiKa Facebook pagina.

Groetjes van het team KiKa en van de werkgroep EHC

Esri Eekelder, de prijswinnares van de poster-ontwerpwedstrijd in Zieuwent ging op zondag 24 juni, samen met haar familie, mee naar boven de toren van de H.-Werenfriduskerk in.

 

 

Eerst naar de koorzolder. Daar geeft organiste Erna Karnebeek Esri uitleg over het spelen op het grote orgel. Over alle registers (soort toetsenborden) en alle knoppen die je uit kunt trekken. En dan samen proberen!

 

 

Esri heeft er veel plezier in en tovert al mooie klanken tevoorschijn.

 

 

Nog nooit eerder op een orgel of piano gespeeld? Esri heeft duidelijk te smaak te pakken,improviseert als'n echt natuurtalent 'de sterren van de hemel'.

Na een klein half uurtje is het tijd voor de volgende stap: orgel uit, lichten uit en weer naar beneden. Achterin de kerk hangt de mooie poster die Esri gemaakt heeft,op het prikbord. Samen met Bennie ten Dam gaat de hele familie dan via de andere torentrap naar 'de klokkenzolder' om het uurwerk op te gaan winden.

 

 

 

Een heel zwaar werk....hulp van grote broer Finn is dan ook welkom.

 

 

Tot slot nog de luiken van de toren open en uitkijken over Zieuwent....jammer dat ze net hun eigen huis niet kunnen zien! Binnenkort geeft Esri een interview aan 'n jeugdcorrespondent van het Ludgerblad. Dat is dan te lezen in het septembernummer van de Sintludgernu.nl

Na 15 jaar hebben Laurens & Yvonne Berendsen het stokje overgedragen.

 

 

Al die jaren waren zij het gezicht van ons Parochiehuis, waar vele verenigingen hun thuisbasis hebben. Ze zijn, met recht, een goede gastheer en gastvrouw te noemen:
veelzijdig, creatief, van alle markten thuis, (bijna) dag en nacht paraat.

Er was altijd heel veel mogelijk en anders werd er wel naar een oplossing gezocht, om iets toch te verwezenlijken! Laurens, een man met 'onderkoelde humor', heeft nu eenmaal 2  gouden 'rechter'- handen en Yvonne bezit een luisterend oor, aandacht en oog voor alle details èn 'n lach, waardoor de zon in je hart gaat schijnen.

Vanaf 1 augustus kunnen ze tijd voor àndere dingen gaan maken en rustig genieten van  meer 'vrije tijd'.

 

 

De sleutel van het Zieuwentse Parochiehuis ligt nu in de deskundige handen van Freek Toebes. Veel succes gewenst!

 

 

En voor Yvonne & Laurens: PROOST!
Op jullie gezondheid en bedankt voor al die jaren!

Winnaars met hun postersDinsdagmiddag half 3 op de Markt in Lichtenvoorde: drie supertrotse kinderen uit Zieuwent laten hun posterontwerpen zien voor het raam van de VVV. Trots èn blij met de uitslag van de jury. Zij hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd, nadat ze met hun klas een rondleiding en speurtocht gehad hebben door de H.Werenfriduskerk. Uit maar liefst 28 inzendingen uit groep 5 en 6  van de St. Jozefschool uit Zieuwent heeft de jury allermooiste gekozen:  het kleurige en opvallende ecolineschilderij van Esri Eekelder, een èchte blikvanger. Het hangt gedrukt en in groot formaat in het 'billboard' bij de VVV, maar je kunt het overal in de Achterhoek tegenkomen, in Zieuwent en van Groenlo tot Ruurlo.

Het origineel hangt nog de hele maand juni in de H. Werenfriduskerk, samen met alle  andere creatieve inzendingen. Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard.
De heren Rein Domhof (staand) en Jan Stortelder hebben van de jury een eervolle vermelding gekregen. Ook hun werk is van hoog niveau en erg origineel. Daarnaast krijgen ze alledrie nog een mooie oorkonde, gekalligrafeerd door de voorzitter van de jury, meneer Bennie Venderbosch.
Eind juni mogen Esri en haar hele familie op zondagmorgen mee de kerktoren in, wanneer het uurwerk, zoals elke week weer, moet worden opgewonden. En natuurlijk gaan dan ook even de luiken open voor een prachtig uitzicht over Zieuwent.

 

Rein en Jan krijgen een enveloppe met een brief van Bennie Venderbosch, Esri heeft deze al eerder gekregen.

 

 

Esri, Rein en Jan tonen de poster van de winnares, Esri, op A0 formaat.

 

Vieringen

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Activiteiten

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30