Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

In Vragender, in de pastorietuin, hebben we weer samen met alle geloofsgemeenschappen de 12e jaarlijkse Ludgerdag gevierd. De tuin was weer goed bezet met gelovigen, die in de stralende zon zaten. Sommigen met een pet of hoedje of een zonnebril als bescherming tegen de zon. Of in een tent, ook daar hadden enkele mensen de schaduw opgezocht. Toch prachtig weer om samen te vieren, dachten alle aanwezigen.

Vicaris Pauw ging voor in de eucharistieviering onder assistentie van het pastoresteam. Hij begon zijn overweging met: "Het is vandaag eigenlijk helemaal geen mooi weer, geen mooi weer om Hemelvaart te vieren." Je zag de mensen vreemd opkijken en denken, wat zegt hij nu? "Nou" verklaarde Hans Pauw, "omdat op Hemelvaart Jezus Christus ten hemel is opgestegen en verdwenen achter de wolken, maar vandaag is er geen wolkje te zien. Hoe zit dat nou? Bij Hemelvaart hoort eigenlijk een mooi wit wolkendek", zei hij. Maar ik denk dat iedereen toch heel blij was met dit prachtige voorjaarsweer, temeer daar het in het voorjaar lang behoorlijk koud is geweest. Later verscheen er toch nog één wolkje aan de lucht en een wolkje was genoeg voor deze prachtige Hemelvaartsdag. Hij vervolgde zijn overweging met: "als iedereen blijft geloven in het verbond met en de liefde van Christus, dan blijven we hoop houden op een hiernamaals."

Pastor Jos Droste aan de telefoon

De collecte in de viering was bedoeld voor een project van pastor Dave Capucao. Een nieuw project voor het onderbrengen van priesterstudenten en eventueel hun naasten op de Filipijnen. Tijdens de viering heeft Jos Droste geprobeerd telefonisch contact met Dave te maken, dat lukte in eerste instantie niet. Bij de tweede poging lukte het alsnog en kreeg hij Dave aan de lijn om iets te vertellen over het nieuwe project. Helaas was zijn stem via de microfoon niet te horen. Jos vertelde ons wat Dave zei over zijn project. “Dave hoopte dat het project mede door onze bijdrage zou gaan slagen en dankte ons hiervoor.”

Kinderen op Ludgerdag

Bijna aan het eind van de viering kwamen de kinderen van de kindernevendienst naar buiten en mochten zij hun mooi versierde ballonnen laten zien, ballonnen versierd met plaatjes en stickers.

Vooraf aan de viering werd de gelegenheid geboden om een wandeling of fietstocht te maken. Vanaf 10.00 uur waren er broodjes met koffie voor de hongerige liefhebbers.
Na de viering, waarin de gezamenlijk koren van Sint Bonifatius onder leiding van F. Thomassen en trompettist T. Weikamp voor de vocale en muzikale medewerking zorgden, was er gelegenheid nog een broodje te eten, koffie te drinken of een drankje te nuttigen en gezellig na te praten. Zo werd het weer een prachtige, zonnige Hemelvaart en Ludgerdag 2017.
Door deze jaarlijkse viering voelt men zich verbonden met elkaar en daar gaat het in deze viering om, met elkaar zich als negen geloofsgemeenschappen één parochie voelen én de verbondenheid daarvan met elkaar. Iedereen die meegewerkt heeft om deze viering mogelijk te maken, werd door het pastoresteam hartelijk bedankt.
Bij het naar huis gaan kreeg men nog de gelegenheid een donatie te doen in de melkbus, die bij de uitgang opgesteld stond. Hopelijk is hij goed gevuld.

Zie voor meer foto's het fotoalbum op onze website

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31