Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

 

In de kerk van de O.L.V.Ten Hemelopneming in Houten wordt op zaterdag 6 oktober een lieddag gehouden. De dag komt tot stand in samenwerking met Koor Cantilene in Houten, Tom Löwenthal en de NSGV. De samenwerking leidde ertoe dat er een nieuwe Nederlandstalige Mis is geschreven voor kerkkoren, met daarin diverse gewenste gezangen.

Deze mis zal op deze lieddag voor het eerst gepresenteerd worden. Indien u deel uit wilt maken van deze unieke gelegenheid om onder de bezielende leiding

van Tom deze mis en andere liederen in te studeren schrijft u zich dan in voor deze lieddag.

.

LAAT U VERRASSEN!

Dirigent: Tom LЪwenthal

Plaats: R.K. Kerk O.L.V. Ten Hemelopneming aan de Loerikseweg 12 te Houten.

De koffie/thee staat klaar om 11.00 uur.

Start lieddag: 11.30 uur. Einde: 17.00 uur.

17.30 uur zal de mis uitgevoerd worden in een viering.

De deelnamekosten aan deze lieddag bedragen € 17,50 in de voorinschrijving en € 20,00 aan de deur.

Dit is inclusief partituren en 2 consumptiebonnen.

Eenieder dient zelf zijn of haar lunchpakket mee te nemen.

Bij binnenkomst kunt u betalen en de partituren in ontvangst nemen.

U kunt zich voor deze lieddag aanmelden – ( vol is helaas vol ) -

per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (naam & stemgroep)

Op vrijdag vlak voor het pinksterweekend is pastor Carla Roetgerink geïnstalleerd in de parochies Sint Ludger en Sint Paulus. De feestelijke eucharistieviering was in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Het projectkoor uit de Paulusparochie zong de viering met enkele liederen die de nieuwe pastor had uitgekozen.

Parochie bestuurder Henk Vos las de benoemingsbrief voor. Pastor Roetgerink legde in de viering de ambtseed af. Ze gaat zich bezighouden met de catechese. Vicaris Pauw sprak in de overweging vertrouwen in pastor Roetgerink uit om in het Licht van Pinksteren de lammeren en de schapen te hoeden en te weiden; mensen te voeden met de boodschap van God.

Aan het eind van de viering richtte pastor Carla Roetgerink het woord tot de parochianen. Ze zei dat het deze dag de geboortedag van paus Johannes Paulus II was die toen hij paus werd met de woorden 'wees niet bang' zich tot de wereld richtte. "Vrees niet of wees niet bang, moeten we niet alleen met woorden, niet alleen met een belofte, maar met de liefde van God doen en deze met elkaar delen", sprak ze. Kinderen overhandigde een boek en een bos bloemen. Na afloop konden parochianen de nieuwe pastor de hand schudden. 

Vanavond op vrijdag 18 mei wordt pastoraal werker Carla Roetgerink gepresenteerd aan de parochies Sint Ludger en St. Paulus.

Dit gebeurt tijdens een eucharistieviering om 19.00 uur in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde door vicaris Pauw van het bisdom Utrecht. Na afloop van de viering is er gelegenheid persoonlijk kennis te maken met mevrouw Roetgerink, onder het genot van een kop koffie of thee. Wij nodigen u van harte uit bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.

Flyer zomerkampen 2018Ook dit jaar organiseert het aartsbisdom een aantal activiteiten voor de jeugd. Voor juli staat een jongerenreis naar Italie gepland, voor augustus een kinderkamp in Nederland en een tienerkamp in Duitsland. Voor het kinderkamp en jde ongerenreis sluit de aanmelding op 1 juni, voor de tienerreis op 1 juli.. Voor meer informatie zie de flyer. Klik op de afbeelding om de flyer te openen.

Vieringen

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Activiteiten

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30