Sinds september is Jan Lanting de nieuwe voorzitter van de beheercommissie (tot vorig jaar de locatieraad genoemd) van de geloofsgemeenschap in Meddo. Hij volgt hiermee Monique te Kiefte op, die deze functie sinds januari 2016 heeft vervuld.
Een mooie gelegenheid om hen enkele vragen te stellen.

Op zaterdag 26 oktober is tijdens de eucharistieviering aandacht besteed aan het werk van pater Wim van Zeeland in Venezuela. Onze oud-plaatsgenoot Hedwig Overkamp-Arink vertelde over haar reis en verblijf met haar dochter Meike bij Wim. Een indringend verhaal, waarin duidelijk werd hoe zwaar de omstandigheden zijn voor de Warao-indianen die daar letterlijk op en van de vuilnisbelten leven. Pater Wim van Zeeland probeert dagelijks de zieke mensen zoveel mogelijk te ondersteunen door hen naar medische posten te brengen en te voorzien van medicijnen. Dit betaalt hij veelal uit eigen zak!


Ook ijvert hij ervoor dat pasgeboren Warao's geregistreerd worden zodat ze als mens erkend worden en meer rechten krijgen in de samenleving.
De situatie in Venezuela is de laatste jaren sterk verslechterd door de economische crisis daar. Dat maakt het overleven voor de allerarmsten nog moeilijker dan het was De collecte van de weekendviering was bestemd voor pater Van Zeeland. Het zal welbesteed worden door hem.

Namens pater Wim van Zeeland hartelijk dank!

 

 

Als herinnering aan de oorlogsjaren en uit dankbaarheid, dat de parochie van St. Jan de Doper in Meddo, deze periode relatief goed is doorgekomen, wordt het Christus-Koningsbeeld bij de kerkingang geplaatst. Merkwaardig is, dat hierover in de notulen van de kerkbestuursvergaderingen, niets te vinden is over wie dit beeld gemaakt heeft. Oudere parochianen weten te vertellen, dat het van een Rotterdamse kunstenaar stamt en dat pastoor Vink zelf heeft geholpen bij het maken van dit beeld.

Door de jaren heen is al wel eens getracht om dit beeld te reinigen van alle viezigheid. Onlangs heeft een bedrijf dit beeld op een vakkundige manier weer schoon gemaakt. Op bijgeleverde foto is het resultaat duidelijk te zien.

 

Op zondag 25 maart was het Palmpasen waarin een groot aantal kinderen met hun palmpaasstokken in de kerk van de Heilige Johannes de Doper aanwezig waren. Na de zegening van de palmtakken en palmpaasstokken trokken de kinderen in optocht door de kerk en naar buiten. Ook de verdere aanwezigen werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze optocht.

 

Het was tevens de presentatieviering van de aanstaande communicantjes uit Winterswijk en Meddo. Zij mochten zich voorstellen aan de aanwezigen in de kerk. Samen met het pastorale team, Riet Zonsbeek en Lidy Wolters zijn ze nog druk bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie, maar dit was een mooi moment om hier even bij stil te staan.

 

Op zondag 27 mei ontvangen de aanstaande communicantjes: Tess de Jong, Jacob Haji en Elina Haji Garabetian, Marten Havekes, Kyan en Stan te Kortschot, Jorik Makusi, Djayden Muth, Wiebe Noteboom, Wiktoria Orlof, Roxanne Pennings, Lorenz Perlala, Altin Perlalaj, Roosmarijn Roerdinkholder, Lucca Smeenk, Manjana Swama, Rhilana Smeenk en Chanaya Verhaegh de Eerste Heilige Communie. Op die dag is de viering in de kerk van de Heilige Jacobus in Winterswijk. De aanvang van deze is viering is dan ook om 9.00 ´s morgens.

 

Binnen onze geloofsgemeenschap zijn we steeds bezig om mensen te vragen voor allerlei vrijwilligerstaken. De ene keer gaat dit beter dan de andere keer. Ook door onderlinge contacten kom je elkaar vaak tegen. Zo ook met Henriëtte. Zij verhuisde in 2009 van het mooie Twente naar de mooie Achterhoek en ze trouwde in 2010 met Frans Zieverink. In haar vorige woonplaats Wierden was ze jarenlang voorzitter van de Oranjevereniging en ze collecteerde voor allerlei goede doelen, dat heeft ze in Meddo voortgezet.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

November 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30