Op zondag 12 mei was pastor Jos Droste voor de laatste keer aanwezig in de Woord- en Communieviering hier in Meddo. Na afloop van deze viering werd hieraan nog even aandacht gevraagd. Vanaf het beging van zijn benoeming in 1996 was hij inzetbaar voor de parochies Aalten, Bredevoort, Winterswijk en Meddo. Hij heeft in al die jaren dat hij hier was samengewerkt met diverse geestelijken.

Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag om 10.00 uur is er weer een Oecumenische viering hier in de kerk van de H. Johannes de Doper in Meddo. Deze is niet in het Achterhoeks-plat. Voorgangers zijn de heren Nando Smid en Leo Zieverink. Zij worden bijgestaan door het dames- en herenkoor en ook de aanwezigen kunnen wanneer zij dat willen uit volle borst meezingen.

Na afloop van deze viering is er koffie/thee drinken achter in de kerk.

Iedereen is van harte welkom.

Op zondag 25 maart was het Palmpasen waarin een groot aantal kinderen met hun palmpaasstokken in de kerk van de Heilige Johannes de Doper aanwezig waren. Na de zegening van de palmtakken en palmpaasstokken trokken de kinderen in optocht door de kerk en naar buiten. Ook de verdere aanwezigen werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze optocht.

 

Het was tevens de presentatieviering van de aanstaande communicantjes uit Winterswijk en Meddo. Zij mochten zich voorstellen aan de aanwezigen in de kerk. Samen met het pastorale team, Riet Zonsbeek en Lidy Wolters zijn ze nog druk bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie, maar dit was een mooi moment om hier even bij stil te staan.

 

Op zondag 27 mei ontvangen de aanstaande communicantjes: Tess de Jong, Jacob Haji en Elina Haji Garabetian, Marten Havekes, Kyan en Stan te Kortschot, Jorik Makusi, Djayden Muth, Wiebe Noteboom, Wiktoria Orlof, Roxanne Pennings, Lorenz Perlala, Altin Perlalaj, Roosmarijn Roerdinkholder, Lucca Smeenk, Manjana Swama, Rhilana Smeenk en Chanaya Verhaegh de Eerste Heilige Communie. Op die dag is de viering in de kerk van de Heilige Jacobus in Winterswijk. De aanvang van deze is viering is dan ook om 9.00 ´s morgens.

 

Op woensdag 1 november ’17, op de dag van alle heiligen, waren met het koor erbij ruim 50 mensen vanuit onze geloofsgemeenschap aanwezig om deze ontmoetingsmorgen te beginnen met een eucharistieviering. Vanuit ons pastorale team mochten wij Pastoor Harrie de Jong, pastor Hetty Bresser en pastor Jos Droste begroeten. 

Na ruim 110 jaar is het harmonium of traporgel, welke vele jaren gebruikt is in onze kerk om de kerkmuziek te begeleiden, weer terug in het kerkgebouw.

 Kerk

Dit harmonium is gebouwd in ca 1880 door de Mason & Hamlin Organ Company uit Boston in de VS en is gebruikt tot 1906 in de kerk van Meddo. De eerste organist in onze kerk, de heer J.B. (Jans) Onland, is in functie geweest van 1882 tot 1934. Het harmonium is dus waarschijnlijk ook rond 1882 aangeschaft. Het instrument heeft dienst gedaan tot 1906 en is toen vervangen door het grote Maarschalkerweerd pijporgel.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31