Van de vele vrijwilligersgroepen die in de voorbije jaren in dit parochieblad in de picture zijn gezet, zouden we een belangrijke groep bijna vergeten: de dames en één heer die bij elke weekendviering enkele bewoners van Huize Roetendael begeleiden bij het kerkbezoek.
De groep bestaat uit Truus Klein Severt, Thea Snijders, Henriëtte Zieverink, Maria Buïel, Rosalien Lansink en Jan Dorsthorst.

Uit ons gastenboek

 

Achter in de kerk kunnen mensen hun gedachten zetten in ons “gastenboek”.

Een algemene opmerking die daar gedaan wordt, is dat het er heel stil is overdag in de kerk. Wij konden daar het volgende in lezen.

 

Help ons toch eens. Waarom?

 

Als het stil is, ja heel stil is dan is dat precies wat ik graag wil. Want stilte is mijn goede vriend die luistert wanneer mijn hart grient. Die weet dat vragen naar ’t waarom geen antwoord geeft. Daarom houd ik van stilte die het antwoord geeft!

 

Op zondag 25 maart was het Palmpasen waarin een groot aantal kinderen met hun palmpaasstokken in de kerk van de Heilige Johannes de Doper aanwezig waren. Na de zegening van de palmtakken en palmpaasstokken trokken de kinderen in optocht door de kerk en naar buiten. Ook de verdere aanwezigen werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze optocht.

 

Het was tevens de presentatieviering van de aanstaande communicantjes uit Winterswijk en Meddo. Zij mochten zich voorstellen aan de aanwezigen in de kerk. Samen met het pastorale team, Riet Zonsbeek en Lidy Wolters zijn ze nog druk bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie, maar dit was een mooi moment om hier even bij stil te staan.

 

Op zondag 27 mei ontvangen de aanstaande communicantjes: Tess de Jong, Jacob Haji en Elina Haji Garabetian, Marten Havekes, Kyan en Stan te Kortschot, Jorik Makusi, Djayden Muth, Wiebe Noteboom, Wiktoria Orlof, Roxanne Pennings, Lorenz Perlala, Altin Perlalaj, Roosmarijn Roerdinkholder, Lucca Smeenk, Manjana Swama, Rhilana Smeenk en Chanaya Verhaegh de Eerste Heilige Communie. Op die dag is de viering in de kerk van de Heilige Jacobus in Winterswijk. De aanvang van deze is viering is dan ook om 9.00 ´s morgens.

 

Op woensdag 1 november ’17, op de dag van alle heiligen, waren met het koor erbij ruim 50 mensen vanuit onze geloofsgemeenschap aanwezig om deze ontmoetingsmorgen te beginnen met een eucharistieviering. Vanuit ons pastorale team mochten wij Pastoor Harrie de Jong, pastor Hetty Bresser en pastor Jos Droste begroeten. 

Na ruim 110 jaar is het harmonium of traporgel, welke vele jaren gebruikt is in onze kerk om de kerkmuziek te begeleiden, weer terug in het kerkgebouw.

 Kerk

Dit harmonium is gebouwd in ca 1880 door de Mason & Hamlin Organ Company uit Boston in de VS en is gebruikt tot 1906 in de kerk van Meddo. De eerste organist in onze kerk, de heer J.B. (Jans) Onland, is in functie geweest van 1882 tot 1934. Het harmonium is dus waarschijnlijk ook rond 1882 aangeschaft. Het instrument heeft dienst gedaan tot 1906 en is toen vervangen door het grote Maarschalkerweerd pijporgel.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Maart 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31