Tijdens de vieringen staan achter in kerk offerblokken(collectebus) voor uw bijdage aan het Pastor Davefonds.

Op uitnodiging van de commissie Ontmoeting en Inspiratie journalist, komt
op maandag 29 oktober ,een paar dagen voor Allerzielen, uitgever en tv-presentator Leo Fijen naar de katholieke Mattheuskerk in Eibergen om te praten over het belang van goed afscheid nemen en rouwen.
Op maandag 29 oktober bent u vanaf 19.00 uur in de katholieke Mattheuskerk, Grotestraat 88, in Eibergen welkom voor een kop koffie of thee. De avond begint om 19.30 uur

WEG VAN EENVOUD RUIMTE VORM KLEUR
De commissie Ontmoeting & Inspiratie organiseert een cursus moderne kunst en spiritualiteit. Dit jaar staat de schilder Henri Matisse centraal. Henri Matisse creëert een aangenaam toegankelijke wereld en raakt tegelijk aan de diepere lagen van het leven. Hij zoekt evenwicht en zuiverheid, een kunst die niet onrustig maakt en verwart. Hij wil het liefst dat vermoeide, overspannen en gebroken mensen in zijn schilderijen rust en vrede vinden.
Achter in de kerk ligt informatie over deze cursus om mee te nemen.

ROZENKRANS BIDDEN
De maand oktober is Maria maand. Iedere donderdagmiddag in oktober is er rozenkransbidden (behalve de 18e i.v.m. een huwelijksviering). Donderdag 4 oktober wordt er extra aandacht besteed aan Maria en bent u van harte uitgenodigd mee te bidden.

Heilig Vormsel
Direct na de schoolvakantie wordt gestart met het voorbereidingstraject voor de vormelingen. Er zijn 2 informatieavonden, te weten op 5 sept. in Lichtenvoorde en op 6 sept. in Beltrum.
In de Paastijd van 2019 vinden die 1ste communievieringen plaats. De voorbereidingen starten in januari 2019. Opgeven hiervoor kan tot 1 oktober a.s.
Voor meer info en opgave voor beide trajecten kunt u terecht bij het centraal secretariaat in Groenlo of op de website van beide parochies.

Dopen
Om uw zoon of dochter te laten dopen organiseren wij mooie doopvieringen.
U kunt uw zoon of dochter nu opgeven voor de doopviering op 30 september in Zieuwent of 7 oktober in Lichtenvoorde of 21 oktober in Winterswijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gevonden voorwerpen
Er liggen diversen gevonden voorwerpen op de administratie, o.a. fietssleutels en een beige zomerjas.

Kerk in nood
Bent u ook op zoek naar inspiratie en geloofsverdieping? Gaat u dan eens naar Ontmoet de Wereldkerk in Hilversum, zaterdag 10 november. Er worden boeiende sprekers verwacht die hun katholieke geloof op bijzondere plaatsen op de wereld uitdragen. Adres: conferentiecentrum Gooiland, Emmastraat 2, Hilversum.
Voor meer info: www.kerkinnood.nl/wereldkerk 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

November 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30