De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie organiseert een filmavond op maandag 12 november in het Los Hoes, Rekkenseweg 40 te Rekken.
We gaan kijken naar de film ‘Wild’.
Wild is een Amerikaanse biografische film uit 2014 onder regie van Jean-Marc Vallée.De film is gebaseerd op het boek Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail  (Nederlands: Wild: Over jezelf verliezen en terugvinden en 1700 kilometer hiken) van Cheryl Strayed en ging in première op 29 augustus 2014 op het Telluride Film Festival.
Acadamy Award winnares Reese Witherspoon speelt de hoofdrol in WILD, een waargebeurd en inspirerend verhaal. Cheryl Strayed neemt, na jaren van roekeloos gedrag en de dood van haar moeder (Laura Dern), een impulsieve beslissing om helemaal alleen aan een 1700 km voettocht over de Pacific Crest Trail te beginnen. Zonder enige ervaring en voorbereiding begint ze

Al meer dan 30 jaar bestaat onze handwerkgroep uit creatieve dames, die hun hobby en vaardigheden omzetten in prachtig brei-, haak-, borduur- en ander handwerk.
Elke donderdagmiddag komen ze van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar op de pastorie St. Bonifatius te Lichtenvoorde om in een gezellige sfeer en onder het genot van koffie of thee te handwerken.

Koster Jan Spijkers heeft na 40 jaar afscheid genomen van zijn 'roeping', de kerk. De kerk had Jan nodig, en Jan de kerk. In de viering waren de kosters uit de andere kerken aanwezig en ook oud-pastores en vicaris Pauw. De wens van Jan ging in vervulling met een eucharistie voorgegaan door drie heren: Pastoor de Jong, rector Patrick Kuipers en pastor Jos Droste. Het herenkoor zong.

Aan het einde van de viering kreeg Jan uit handen van de (vice)voorzitters parochiebestuur Jos Rosendaal en van de beheercommissie Miny Schut een bedevaartreis naar Lourdes aangeboden. Deze vertrekt op 28 april. Secretaresse Francis Poelhuis las een bedankbrief van pastor Dave Capucao uit de Filipijnen voor. Jan werd verrast door de Schaopenscheerders. Dit zijn bekenden van Jan, met oud-vicevoorzitter Toon van den Heuvel en oud-koster Henk Wekking in de muziekkapel.


Het afscheid van Jan Spijkers kwam voor parochianen vrij onverwacht. Hij moest als koster terugtreden omdat zijn visuele beperking steeds meer een belemmering begon te vormen. Het was beter voor Jans veiligheid zijn functie te beëindigen tot groot verdriet van vele kerkbetrokkenen. Jan Spijkers heeft veel betekend voor Lichtenvoorde, de kerk en de geloofsgemeenschap.

Zie voor een fotoreportage van deze zondag het fotoalbum op deze website. 

LICHTENVOORDE - In oktober gaat er opnieuw een Alphacursus van start in Oost Gelre. Marc Wolterink heeft vorig jaar met de cursus meegedaan en heeft daarna besloten mee te doen in het Alphateam. We spreken met Marc in zijn huiskamer.

Op zondag 17 september a.s. wordt pastoor Herman de Jong, pastoor van de St. Paulusparochie te Groenlo, ook geïnstalleerd als pastoor van onze St. Ludgerparochie. In een plechtige viering zal ook het pastorale team van beide parochies St. Ludger en
St. Paulus gepresenteerd worden. Met ingang van 1 juli is er immers sprake van één team voor beide parochies St. Ludger en St. Paulus, onder leiding van pastoor Herman de Jong. Wij nodigen u uit om op 17 september naar Lichtenvoorde te gaan. De viering begint om 11.00 uur. Uw aanwezigheid betekent een steun in de rug voor de pastoor en het pastorale team.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

November 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30