24 maart 2020

Alle vieringen en bijeenkomsten tot en met Pinksteren zijn afgelast

Uitzending van viering in besloten kring op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde via kerkradio respectievelijk kerkdienstgemist.nl

Voor meer informatie zie de Pastorale brief 3 Vieren ten tijde van de Corona-crisis, dd 25 maart 2020.

EUCHARISTIEVIERINGEN
Dagelijks om 9.00 uur zijn de vieringen van pastoor de Jong en pastor den Hartog te beluisteren via de kerkradio.
De zondagsviering om 9.30 uur in Groenlo is te volgen via de kerkradio en de viering in Lichtenvoorde is te volgen via de kerkradio en op internet www.kerkdienstgemist.nl

OPENSTELLING OP ZONDAG
Aansluitend op de H. Mis op zondag is de kerk geopend van 10.30 tot 12.00 uur voor aanbidding van het allerheiligste, stil gebed en het aansteken van een kaarsje. De priester is aanwezig voor een gesprek of biecht horen. Leden van de pastoraatgroep zijn telefonisch te bereiken. Zie website of sintludger.nu voor de tel NRS.

PASTORALE NOODWACHT
De noodwacht is ALTIJD bereikbaar onder nr. 06-19017292 voor o.a. ziekenzalving, overlijden en bij geestelijke nood.

ADMINISTRATIE
De administratie blijft voorlopig gesloten.
Opgaves voor misintenties kunt u voor vrijdag in de brievenbus deponeren of opgeven per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en betalen per bank NL84RABO0336115377
Bankrekeningnummer voor de kerkbalans: NL 62RABO 0336 1153 85

OPENING VAN DE KERK
De kerk is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur toegankelijk via de hoofdingang.

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID PASTORAATSGROEP 
Tel NRS kunt u vinden op de website of in de sintludger.nu.

 

De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie wil het graag mogelijk maken elkaar te ontmoeten rond inspirerende thema’s. al deze activiteiten staat ontmoeting en inspiratie centraal, telkens rond andere thema’s. Mocht u willen meedenken en helpen organiseren: uw deelname aan de commissie wordt zeer op prijs gesteld! Aanmelden kan bij Peter Müller: 0544 463045 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Anita Overkamp: 0544 464824 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Koster Jan Spijkers heeft na 40 jaar afscheid genomen van zijn 'roeping', de kerk. De kerk had Jan nodig, en Jan de kerk. In de viering waren de kosters uit de andere kerken aanwezig en ook oud-pastores en vicaris Pauw. De wens van Jan ging in vervulling met een eucharistie voorgegaan door drie heren: Pastoor de Jong, rector Patrick Kuipers en pastor Jos Droste. Het herenkoor zong.

Aan het einde van de viering kreeg Jan uit handen van de (vice)voorzitters parochiebestuur Jos Rosendaal en van de beheercommissie Miny Schut een bedevaartreis naar Lourdes aangeboden. Deze vertrekt op 28 april. Secretaresse Francis Poelhuis las een bedankbrief van pastor Dave Capucao uit de Filipijnen voor. Jan werd verrast door de Schaopenscheerders. Dit zijn bekenden van Jan, met oud-vicevoorzitter Toon van den Heuvel en oud-koster Henk Wekking in de muziekkapel.


Het afscheid van Jan Spijkers kwam voor parochianen vrij onverwacht. Hij moest als koster terugtreden omdat zijn visuele beperking steeds meer een belemmering begon te vormen. Het was beter voor Jans veiligheid zijn functie te beëindigen tot groot verdriet van vele kerkbetrokkenen. Jan Spijkers heeft veel betekend voor Lichtenvoorde, de kerk en de geloofsgemeenschap.

Zie voor een fotoreportage van deze zondag het fotoalbum op deze website. 

LICHTENVOORDE - In oktober gaat er opnieuw een Alphacursus van start in Oost Gelre. Marc Wolterink heeft vorig jaar met de cursus meegedaan en heeft daarna besloten mee te doen in het Alphateam. We spreken met Marc in zijn huiskamer.

Op zondag 17 september a.s. wordt pastoor Herman de Jong, pastoor van de St. Paulusparochie te Groenlo, ook geïnstalleerd als pastoor van onze St. Ludgerparochie. In een plechtige viering zal ook het pastorale team van beide parochies St. Ludger en
St. Paulus gepresenteerd worden. Met ingang van 1 juli is er immers sprake van één team voor beide parochies St. Ludger en St. Paulus, onder leiding van pastoor Herman de Jong. Wij nodigen u uit om op 17 september naar Lichtenvoorde te gaan. De viering begint om 11.00 uur. Uw aanwezigheid betekent een steun in de rug voor de pastoor en het pastorale team.

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

29 juni 2020
19:00

Werkgroep pelgrimage: wandeling