Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Zingen kan ervaren worden als een intense manier van bidden. Zingen in de kerk is niet alleen voor de afwisseling, maar omdat mensen dat fijn vinden. Bij momenten van verdriet kan een lied troost brengen. Zingen doe je ook vanuit blijdschap. Wie het evangelie, de 'blijde boodschap' van Jezus Christus goed laat doordringen, zou daar of moet daar blij van worden.

Binnen onze parochie zijn er in de kerken verschillende koren die de vieringen in de weekenden muzikaal opluisteren. Ook bij uitvaarten en huwelijken kan er een beroep gedaan worden op deze zanggezelschappen. Op hoogtijdagen, zoals in de Goede Week, met Pasen en op Hemelvaartsdag, zingen enkele koren uit de kerken of regio's samen. 

 

Harreveld

Gemengd Koor; Dameskoor; Herenkoor
Deze drie koren staan onder leiding van André Wessels
Organist: André Wessels of Angela Pijnappel

 

Zieuwent 

Dames- en Herenkoor staat onder leiding van Jan de Leeuw. Organist: Jan de Leeuw.
Het koor De Medeklinkers is een dameskoor dat in 1986 is opgericht. Het was een gelegenheidskoor, bedoeld om slechts een jaar te bestaan. Maar het werd anders... Het koor staat onder leiding en muzikale begeleiding van mevrouw Pietserse. 

 

Mariënvelde

Dames- en Herenkoor. Dirigent is Jan Hahné. Organist is Angela Pijnappel
MaKiKo is een jeugdkoor dat onder leiding staat van Erna Karnebeek. 

Bij speciale gelegenheden zingt het koor Together. Het koor Melody uit Mariënvelde en het Ona-koor uit Vragender zijn per 1 januari 2015 samen als het koor ‘Together ‘. Dirigent van het koor is Jan Hahné die in een recent verleden meerdere koren uit Mariënvelde en Vragender onder zijn hoede leidde.

 

Lichtenvoorde

Herenkoor en  Gaudio. Bij speciale gelegenheden zingen deze koren samen. Uit deze koren is een rouwkoor samengesteld die bij uitvaarten zingt. 
Alle koren staan onder leiding en muzikale begeleiding van Frans Thomassen.
Op Tweede paas- en kerstdag zingt het projectkoor Ensemble Vocal Pierre Villette. Zij zingen met gastsolisten en staan onder leiding van telkens een gastdirigent. Op het orgel speelt Elske te Lindert. 

Vragender

Het koor Melody uit Mariënvelde en het Ona-koor uit Vragender zijn per 1 januari 2015 samen als het koor ‘Together ‘. Het koor bestaat nu uit 29 leden dit mogen er zeker meer worden.
Dirigent van het koor is Jan Hahné.
Het koor staat voor een repertoire wat bij hen past, dit is veelzijdig nl, modern, pop, klassiek, ballads etc. en is nog druk bezig om dit vorm te geven. Het doel is om in ieder geval mooie, ontroerende, indrukwekkende, vrolijke en veelzeggende zang tijdens alle soorten denkbare gelegenheden ten gehore te gaan brengen.

 

Meddo 

Dames- en Herenkoor
Joy4All

 

Winterswijk

Dameskoor. Het dameskoor zingt in hoofdzaak in de weekenddiensten. Het koor houdt haar wekelijkse repetitie in het parochiecentrum op maandag­avond van 20.00 tot 21.30 uur.
Herenkoor. Het herenkoor zingt in hoofdzaak tijdens de kerkdiensten in het week­end. Het koor houdt zijn wekelijkse repetitie-avond in het parochiecentrum telkens op donderdagavond. Aanvang: 20.00 uur.
Gemengd koor: Bij gelegenheden treedt het dames- en herenkoor tezamen op.
Koorgroep Free Choice. Het koor zingt een modern repertoire met begeleiding van een vast combo. Free Choice verzorgt 1x per maand in het weekend een viering. Daarnaast wordt er af en toe elders opgetreden. De repetitie is op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in het parochiecentrum.

 

Bredevoort

Gemengd koor. De dirigent van dit koor is Alex Brusse. Dario ter Maat speelt bij speciale gelegenheden het orgel. 
Het Stadskoor staat onder leiding van Ans Colenbrander.
JabbaJ. In 1993 werd in de r.-k. Sint Helenaparochie van Aalten het Jeugdkoor JabbaJ opgericht. JabbaJ is de afkorting van Jeugdkoor Aalten-Bredevoort, Bredevoort-Aalten Jeugdkoor. Dat in deze naam het woord ‘Abba’ (Vader) centraal staat is ook niet toevallig.
In de loop van de tijd is er wel het één en ander veranderd. De gemiddelde leeftijd van de koorleden is gestegen. Daarom noemt JabbaJ zich geen jeugd- of jongerenkoor meer. Niet veranderd is de leiding. Nog steeds staat het koor onder leiding van Anita Blokhorst. Marit Arink zorgt voor de muzikale begeleiding en staat tevens garant voor de bewerking van muziekstukken. Sander Blokhorst ondersteunt het koor op de djembé.
JabbaJ zingt liederen in het Nederlands, Engels en Latijn, maar heeft ook muziek uit Taizé op het repertoire staan. Daarnaast zingt het koor diverse Marialiederen. Tijdens de herdenking van missionaris Jan de Vries zongen zij delen uit een Congolese mis. 

Aalten

JabbaJ.
Herenkoor. Rinus Wagener is de dirigent en Jan Ebbers begeleidt het koor op het orgel. Dit mannenkoor zingt ook gregoriaanse missen. 
Klavertje4. Op vrijdagmiddag oefenen kinderen van de basisschool de gezangen welke passen bij een gezinsviering en luisteren de vieringen een aantal keren per jaar op. Lisa en Anki Jansen zijn respectievelijk de dirigent en pianist. 

 

 

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31