Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

In het SintLudgernu.nl-magazine staat over de Caritas van de verschillende werkgroepen bijna maandelijks een artikel over waar de PCI's op de locaties zich mee bezig houden. En tòch is het voor velen nog onduidelijk wat het Caritaswerk nu precies inhoudt.

Daarom hieronder een schets van wat er zoal op ons pad komt. Allicht dat ons werk hierdoor duidelijker wordt. Concrete informatie over Caritas vindt u onder het kopje 'Pastoraat' in de oranje balk. vervolgens klikt u op 'Caritas' links van deze pagina.  

 

Op een maandagmorgen in juli belt een maatschappelijk werkster naar de Caritas met de volgende hulpvraag: "Is het mogelijk dat jullie wat geld hebben voor mevrouw S.? Zij is een alleenstaande moeder met drie kleine kinderen en leeft van een bijstandsuitkering. Over het algemeen redt zij zich goed met haar beperkte budget, maar nu heeft ze een groot probleem met haar fiets. De voor - en achterband zijn slecht. Een behulpzame buurman heeft ze al zo vaak geplakt dat ze van plakkertjes aan elkaar hangen. Zonder fiets kan mevrouw nergens komen. Met € 50,00 zou ze goed geholpen zijn!" Natuurlijk wordt aan dat verzoek voldaan en daarna is ook mevrouw S. gelukkig weer mobiel.

 

Op een vrijdag in mei komt om 10.00 uur een gezinsverzorgster aan de bel. Ze werkt in een gezin, bestaande uit moeder en drie kinderen. De oudste van die drie is op die dag jarig , maar wil niet naar school, omdat ze niet kan trakteren. Moeder had die week geen geld overgehouden om een traktatie voor de klas te kunnen kopen.

Velen van u zullen zich zo'n situatie niet kunnen voorstellen. Met € 20,00 hadden èn de klas èn de meester iets lekkers en daar ging het om!

 

Een jong echtpaar met een baby is door een grote betalingsachterstand afgesloten van waterlevering. Inmiddels zijn zij aangemeld bij de Stadsbank, maar het duurt even voor alle formaliteiten daarvan geregeld zijn. In die tussentijd betalen wij de kosten voor het water zodat het gezin weer aangesloten kan worden.

 

Een veel complexere hulpvraag kwam van iemand met torenhoge schulden. Hij zat al maanden in de problemen. Hij had geen werk meer, was vanwege huurschuld het huis uitgezet en kon daar ook niet meer in, omdat de huisbaas er andere sloten op had gezet. Hij heeft alleen de kleren, die hij aan heeft. Hij weet ook niet waar hij de nacht moet doorbrengen. Hij slaapt al 7 nachten in een bushokje, een schuurtje of in een auto. Hij eet af en toe bij familie, maar er zijn ook dagen dat hij amper te eten heeft. Hij is zijn identiteitskaart kwijtgeraakt en kan daardoor niet naar de nachtopvang te Doetinchem. Kortom: heel, heel veel problemen.

Deze kunnen wij als Caritas niet oplossen en dat willen wij ook niet. Het enige wat we kunnen doen is er op aandringen dat hij zich bij de officiële instanties meldt. Deze regelen voor hem de contacten met het UWV, met de Stadbank en met Sociale Zaken. Wij kunnen hem alleen eventjes voorhelpen met boodschappen- en kledingbonnen, met geld voor pasfoto's en een nieuwe identiteitskaart. Daarmee is hij voorlopig gered en de hulp van professionals moeten hem in de loop der tijden weer op het goede spoor zetten.

 

Bovengenoemde hulpvragen zijn slechts een greep uit de activiteiten , die de Caritas in de Ludgerparochie verricht. U zult begrijpen dat voor die werkzaamheden geld nodig is

Zou u, als dat mogelijk is, daaraan ook een steentje bij willen dragen? U kunt dat doen door uw gift te storten op NL32RABO0336160836.

Wij kunnen er dan voor zorgen dat de mensen uit hun eerste nood zijn.

 

Caritas van de Ludgerparochie.

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31