Afdrukken

Dit zijn de leuke dingen uit het vormsel project 2018

We zijn met de vormelingen van de Sint Ludger en de Paulus parochie met een huifkar vanuit de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde naar de Calixtuskerk in Groenlo geweest.
We begonnen eerst met een kennismakingsgesprek met Rector Kuipers, onze vormheer.
Toen gingen we met zijn allen in de huifkar. Het paste allemaal maar net en onderweg kregen we chips en drinken. Toen we in Groenlo waren hebben we de Calixtuskerk beklommen samen met gidsen en zijn helemaal bovenop de omloop geweest, dat is onder de wijzerplaat.

Ook hebben we het orgel gezien en de oude klok.  Toen we bovenop waren vond ik het best heel eng. Jammer genoeg kon ik mijn huis niet zien om dat het te mistig was.
Toen gingen we in de Molenberg eten, dat was erg lekker, en we mochten spelletjes doen als we uitgegeten waren.
Daarna werd iedereen opgehaald en gingen we weer naar huis toe.

Op zaterdag 17 november werd ik samen met 18 anderen gevormd.
De dag dat we gevormd werden kwam er bij ons best veel bezoek die ook allemaal mee de kerk in gingen.

Toen we ’s avonds gevormd werden hadden we allemaal hele mooie kleren aan. We gingen in de kerk eerst  allemaal samen op de foto toen begon de vormselviering.

Er moesten een paar kinderen iets voorlezen en dingen aangeven ook moesten sommige ouders iets voorlezen waaronder mijn vader. Er was een hele mooie preek over een powerbank, die je kunt vergelijken met de Heilige Geest. Deze laadt  jou op, net als een powerbank, op momenten dat dat nodig is.
Toen we om beurten met onze ouders naar voren moesten komen,  deed de rector Chrisma (een soort olie) op mijn voorhoofd en moesten papa en mama iets zeggen en ik ook.
Toen we weer in de kerkbanken zaten voelde ik een keer op mijn voorhoofd en rook mijn hand daarna, en die rook opeens heel lekker.
Nadat de vormselviering was afgelopen ging al ons bezoek nog even met ons mee naar huis om lekker op te warmen en wat te drinken, en daarna gingen ze weer naar huis en ging ik naar bed.

Door Gijs Stortelder uit Zieuwent.