Ben je er klaar voor?

Na één ouderavond en één ouder-kind avond en een inspirerend weekend waren we er klaar voor! Klaar voor dat prachtige moment in het leven, waarbij de tieners zelf bevestigen wat hun ouders bij de Doop voor hen hebben beloofd. God houdt van mij en ik wil aan deze Vriendschap werken in mijn leven.

Langs de woorden geliefd-zijn, gebroken hart, doelen missen, vergeving en herstellen, het stuur uit handen durven geven en delen, werden we wijzer en konden we dieper ingaan op ons geloven. Om echt over te brengen wat we samen mochten ervaren, schieten woorden tekort: het was een belevenis!!!

Veel positieve feedback hebben we mogen ontvangen.
Bijzonder de ouders hebben deze nieuwe opzet van harte ondersteund in woord en daad! Maaltijden werden gebracht, carpoolen om de kids te halen en te brengen. Het liep op rolletjes! Dank daarvoor!

Samen hebben we dit gedaan! En het klopte! Ouders, tieners, vrijwilligers in de werkgroep, het jongerenteam en het bisdom. Iedereen kon zichzelf zijn!
En dan kan de Heilige Geest zijn werk optimaal doen.

Vanuit het pastoraal team zeggen we chapeau! Deo Gratias!
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar in 2020.
Even een puntje van aandacht: aanmelden moet al voor de zomervakantie 2020!!!

Namens de werkgroep Sint Paulus en Sint Ludger

In het weekend van 1-2 en 3 november hebben we een prachtig voorbereidingsweekend mogen meemaken met 26 vormelingen uit de gezamenlijke parochies St. Paulus en St. Ludger. Voordat we dit weekend konden organiseren hebben eerst de vormselwerkgroepen uit beide parochiesmet elkaar kennis gemaakt. We vonden we elkaar snel in ons enthousiasme en passie om gezamenlijk en mooie voorbereiding te verzorgen voor de kinderen. Eén hechte groep waarin iedereen zijn/haar talenten wilde inzetten.
Samen met het Are You Ready team hebben we de kinderen voor kunnen bereiden op het Sacrament van het Vormsel dat de kinderen op 16 november mochten ontvangen in de plechtige viering waarin Kardinaal Eijk voor ging.
We zijn blij dat we de ouders hebben mogen helpen een goed begin van een volwassen geloofsleven te maken met hun kinderen. Een bijzonder mooi en gezegend traject waar we met dankbaarheid op terug kijken.

Eén van de vormelingen: Jan Stortelder, uit Zieuwent blikt terug

Een paar weken terug op een vrijdagavond kwamen we voor het eerst bij elkaar om elkaar te ontmoeten (ouders hadden en al twee bijeenkomsten gehad waarvan eentje met de kinderen erbij) en het hele weekend hebben we het over God gehad en andere dingen van het geloof. Ook hebben we leuke activiteiten gedaan zoals een speurtocht en het engeltjesspel. Na twee weken alles over God geleerd te hebben, ontvingen we het sacrament van het heilig vormsel van kardinaal Eijk. Ik heb erg genoten van deze belangrijke maar vooral erg leuke tijd en het belangrijkste wat we geleerd hebben is: God houdt van jou!

Hoe Paula en haar moeder Helmi het Vormsel hebben ervaren

Zaterdag 16 november jl. heeft Paula samen met nog 25 kinderen haar Vormsel mogen ontvangen in de Calixtusbasiliek in Groenlo. Het was een hele mooie viering. De klokken werden flink geluid. De vlaggen stonden buiten te wapperen.
De kerk was goed gevuld met mensen. Er was een koor dat zorgde voor mooie muziek.
Alle kinderen mochten meehelpen in de dienst. Het was echt samen doen! Kardinaal Eijk, samen met pastoraal werkster Carla Roetgerink, de kinderen, de ouders, de werkgroep. Iedereen was aanwezig en iedereen nam deel aan de mooie Viering. De kinderen kregen nog als aandenken een rozenkrans mee. Jong en oud waren samen bezig met het geloof, op een mooie manier. Een stukje oude geloofstraditie werd doorgegeven aan onze kinderen.
Iedereen hartelijk dank, voor dit fijne samen zijn.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

December 2019
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31