9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

 

Tot 1 juli geen viering. Voor de maanden juli en augustus wordt bezien waar woord- en gebedsdienst door werkgroep in weekend of door-de-week noodzakelijk is en mits voorzieningen zijn getroffen.

Reserveren viering in het weekend, vanaf 1 juli tot max. 100 personen, via website.

 

Aan alle parochianen van de geloofsgemeenschappen in de parochies St. Ludger en St. Paulus.

Groenlo, 04 juni 2020.
Betreft: pastorale nieuwsbrief 4 ‘Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter’

Versoepeling van de coronamaatregelen en het opstarten van het kerkelijk leven Covid-19

Beste mensen, broeders en zusters,
Meer dan twee maanden hebben we gebeden om spoedig weer ons geloof samen te kunnen vieren.

En dat gaat gebeuren! U hebt er waarschijnlijk al over gehoord dat er per ingang van tweede Pinksterdag, op maandag 1 juni voor het eerst weer een Eucharistieviering mocht worden gehouden voor een beperkt aantal gelovigen. In de maand juni mogen we met maximaal 30 personen samenkomen, waarbij nog wel wordt verzocht wordt om in de kleinst mogelijke bezetting samen te komen. Pas op Sacramentszondag 14 juni mag ook de communie weer uitgereikt worden.

Deze tijd is wel een heel bijzondere. Velen van ons zullen het als een stressvolle tijd ervaren. Alles is anders geworden en we zijn als het ware teruggeworpen op datgene wat echt telt in ons leven: gezondheid.

Daar gaan we voor, maar dat het niet gemakkelijk is bewijzen de beelden en verhalen die we dagelijks zien over mensen in de zorg, bedrijven die het moeilijk hebben, banen die verloren gaan in diverse sectoren, gespannen thuissituaties, eenzame ouderen.

We gaan naar een zogenaamd nieuw normaal, waarin we weer een goede balans vinden in ons leven en waarin de dingen weer eenvoudig zijn. Maar op dit moment is het nog niet zover en voor velen is het een hobbelige weg. Op de een of andere manier worden we allemaal geraakt. Des te meer hebben we elkaars liefde en steun nodig!

Samen vieren en samen een kop koffie drinken in onze St. Agatha kerk is op dit moment niet mogelijk. Wel is de kerk dagelijks voor u open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Graag geven wij u daarmee de gelegenheid om even naar binnen te gaan, om te bidden, of zomaar om er even te zitten of een kaarsje aan te steken. Ook de pastorietuin en het kerkhof, in het bijzonder de muur met de 14 staties, zijn dagelijks voor u open van 10.00 uur tot 16.00 uur , voor een moment van rust en om van te genieten.

 

 

 

Voor de uitgave van juli en augustus 2020: voor 1 juni.

 

De spreekuren zijn komen te vervallen door de coronamaatregelen. Intenties met geld kunnen in de brievenbus in de deur van het parochiecentrum worden gedeponeerd. Wij zullen deze dan verwerken. Ook kunnen intenties via de mail aangevraagd worden. E-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het geld kan worden overgemaakt naar

NL43 RABO 0325 4000 40 met de naam van de intentie.

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen