image005.jpg

Jubileumconcert “Sing On, Sing On”Jubilerend Kleinkoor Vivente viert op zaterdag 8 februari in de St.-Agathakerk te Harreveld zijn 25e verjaardag met een met zorg samengesteld sfeervol concert. Dit concert staat onder leiding van Annette Weterings. Als intermezzo laat Jorrick Simmes u genieten van een tweetal pianosolo’s waaronder de Barcarolle van Chopin. De jonge veelbelovende pianist studeerde onlangs af aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.Dit jubileumconcert draagt het veelzeggende thema “Sing On, Sing On”. Voor Kleinkoor Vivente staat dit thema voor 25 jaar onverminderd plezier in zingen. Maar het thema werpt ook een blik vooruit. Het gaat om zangplezier voor nu en in de toekomst, waarbij het koor deze liefde voor muziek van generatie op generatie wil doorgeven. Het programma omvat een afwisseling van hedendaagse, deels 8-stemmige, a capella koormuziek en muziek onder begeleiding van Jorrick Simmes op zowel piano als viool.Suzanne van Berkum, een veelgevraagd fagottist in symfonieorkesten, speelt de fagotpartij van het meeslepende “Agnus Dei voor koor en fagot” van componist Egil Hovland. Verder kunt u onder andere luisteren naar het verstilde koorwerk “Earth Song” van Frank Ticheli, het dubbelkorig “Ancient Prairie” van Ēriks Ešenvalds en het toepasselijke “I’ll make Music” van Karl Jenkins. Ook mogen de werken van componist Daniel Elder, zoals het “Ballade to the Moon” niet ontbreken.Kleinkoor Vivente nodigt u van harte uit voor een ruim uur luistergenot. De toegang is gratis, hoewel de leden van Kleinkoor Vivente blij zijn met elke gift, zodat zij ook in de toekomst hun zangpassie met elkaar en het publiek kunnen blijven delen. U kunt Kleinkoor Vivente op 8 februari zien en horen in de St. Agathakerk in Harreveld, aanvang 20:00 uur.Meer informatie over het koor kunt u vinden op www.vivente.harreveld.nl

Voor de uitgave van april 2020 spreekuur maandag 24 februari 2020.

Voor de uitgave van mei 2020 spreekuur maandag 30 maart 2020.

 

Op  9 november  2019 hebben wij onze jaarlijks parochie feest gehouden, aansluitend aan de eucharistieviering van 19.00 uur,  naast het gemend koor zijn hiervoor ook alle vrijwilligers en medewerkers van onze geloofsgemeenschap H. Agatha uitgenodigd. Het was een bijzondere avond, wij hadden nl. 2 jubilarissen in ons midden, 50 jaar koorlid Agatha Overbekking – Waenink en Andre Wessels 25 jaar dirigent. Ronald den Hartog  heeft ze beiden een onderscheiding opgespeld voor Agatha  Overbekking een Sint Gregorius draagspeld 50 jaar in goud en voor Andre een Sint Gregorius kledinginsigne 25 jaar in zilver. De voorzitter van het koor de heer Willie van Ooijen feliciteerde als eerste de jubilarissen en hield een korte toespraak, hierna feliciteerde  alle aanwezigen de jubilarissen. Aansluitend openden de jubilarissen het koud en warmbuffet. Diverse schetsjes  werden opgevoerd. Na  het  lekkere eten en drinken werd de avond afgesloten  door diverse liederen van het  koor,  deze liederen heeft men ook  in een kerk  in  Roemenië gezongen tijdens het bezoek van afgelopen zomer.

Harreveld, december 2019.

Beste inwoners van Harreveld,

De vorige keer, dat wij u op de hoogte brachten met betrekking tot het in stand houden van de kerk in Harreveld, stonden we voor het bezoeken van de kerk in Silvolde en een andere delegatie zou contact opnemen met de Stichting Oude Gelderse Kerken. Even in het kort wat over beide bezoeken.

  • De kerk in Silvolde is gekocht en wordt geëxploiteerd door de Coöperatie Mauritius. Zij verhuren de kerk o.a. aan de Geloofsgemeenschap Mauritius, die er vieringen houdt. Andere inkomsten komen uit

    • -  certificaten, die verkocht werden; 900 betalende huishoudens die kerkbalansgelden binnenbrengen

    • -  verhuur aan een uitvaartverzorger

    • -  verhuur aan een bedrijf, dat een antenne op het dak van de kerk heeft staan. De 15 vrijwilligers verzorgen 1 x per maand een viering. Verder verzorgen ze tal van nevenactiviteiten.

  • De delegatie die de Stichting Oude Gelderse Kerken bezocht moest constateren, dat de stichting weinig kan doen voor de kerk in Harreveld. SGOK werkt hoofdzakelijk met Protestantse kerken, omdat de communicatie met het Bisdom vaak een struikelblok is; ook omdat er veel“kettingbedingen” zijn over wat er wel en niet mag met een kerk. Wel onderzoekt een oud-jurist van SGOK de oude aktes uit 1895 om vast te kunnen stellen, of de toenmalige gelden/gronden zijn geschonken aan de parochie St. Agatha of ten behoeve van de instandhouding van de kerk in Harreveld.

    Verdere huidige ontwikkelingen in chronologische volgorde.

 

Doel:   optreden bij het parochie Kirchweifest en de orgel inwijding van de kerk in Ciacova, Roemenië. (Dit orgel werd ter beschikking gesteld door onze locatie en kwam via Caritas in Roemenië terecht).

Vrijdag 14 juni

Vier heren van Caritas, te weten Alex ten Have, André van Uem, Bennie Beerten en Guus Schepers, die al jaren lang goede contacten met 2 pastores en veel gelovigen hebben, kwamen met het idee om het Kirchweifest met ondersteuning van ons koor te vieren. Na veel overleg en organiseren, konden we vrijdag 14 juni om 8.30uur met 20 personen bij café de Boer in Harreveld vertrekken.

Pastorale noodwacht:
06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Januari 2020
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31