9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Agenda

Dinsdag 12 Mei 2020, 19:30 Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk

Afgelast: Omarm jezelf!

Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie weer een inspirerende avond. Ton Roumen belooft ons een avond, waarbij we ook samen van gedachten zullen kunnen wisselen en proeven aan een aandachtsoefening. U bent v.a. 19.15 uur welkom voor een kop koffie/thee. De avond begint om 19.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum.

Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is een simpele boodschap, de toepassing ervan is lastiger en vraagt om levenskunst. Vaak wordt er geaarzeld bij het idee om meer liefde voor jezelf op te brengen. Dat zou egoïstisch zijn. Velen zijn opgegroeid vanuit het besef er vooral voor de ander te zijn en niet met mildheid naar onszelf te kijken. Maar waarom zouden we onszelf niet mogen liefhebben? Zelfliefde is beslist geen egoïsme, maar houdt de goede zorg in voor jezelf en is ook weer een basis om liefde met anderen te delen. Meister Eckhardt zei het ooit al: ‘Als jij jezelf liefhebt, heb je iedereen lief.’
De boodschap om jezelf te omarmen is eeuwenoud en een belangrijk thema in spirituele tradities; het wordt zelfs de kern van de spirituele weg genoemd. Die vraagt wel om oefening en om met andere ogen naar jezelf en het leven te kijken. Dan wordt zelfliefde een helend voertuig in je leven.
“Omarm jezelf” is ook de titel van het in 2019 verschenen boek van Ton Roumen. Zijn boodschap is gebaseerd op een combinatie van eeuwenoude westerse en oosterse spirituele wijsheden en eigentijdse praktische en helende inzichten.
Dr. Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Bij Berne Media verschenen: Omarm jezelf (2019), Geaarde spiritualiteit (2017) en Geluk binnen handbereik (2017). Meer informatie: www.bezinnen.com

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Uitvaart telefoon
Parochie Sint Paulus
06 - 24 85 52 01

Agenda

Geen evenementen