9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Agenda

Woensdag 18 Maart 2020, 19:30 Neede, Achterhuis, Borculoseweg 43

Afgelast: Verhef je hart, niet je telefoon!

Op woensdag 18 maart 2020 organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie
een bezinningsavond over de Eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts,
docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Het is een interactieve avond. U bent v.a. 19.15 uur welkom voor een kop koffie/thee. De avond begint om 19.30 uur in het Achterhuis, Borculoseweg 43 in Neede.

‘Verhef je hart, niet je telefoon!’
Zo sprak paus Franciscus de menigte toe op het Sint-Pietersplein tijdens één van zijn toespraken over de mis. Deze toespraken werden vertaald naar het Nederlands, bestudeerd en van commentaar voorzien door Samuel Goyvaerts. Dit boek vormt het uitgangspunt van deze bezinningsavond.
De eucharistie behoort tot de kern van het katholieke geloofsleven, maar toch ervaren
vele mensen van zowel binnen als buiten de kerk, deze als onbegrijpelijk, voorbijgestreefd of zelfs irrelevant. Tijdens deze bezinningsavond gaan we vanuit het denken van paus Franciscus op zoek naar de betekenis en het belang van het samenkomen rond het Woord en de Tafel.
Dit kan een (her)ontdekking zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in dit eeuwenoude ritueel. Van harte welkom! Maar speciaal ook diegenen die anderen voorbereiden op hun eerste communie – ouders en andere opvoeders – of mee helpen aan de vorming van misdienaars of volwassenen begeleiden om katholiek te worden.
Samuel Goyvaerts (1986, Genk, België) is docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Naast doceren doet hij onderzoek naar de Liturgische Beweging en de liturgiehervorming in de 20ste eeuw. Hij probeert daarbij een evenwicht te zoeken tussen theologie, liturgie en de hedendaagse kerkelijke praktijk.

Het boek ‘Verhef je hart’ van Samuel Goyvaerts
is te koop in de boekhandel, maar zal ook verkrijgbaar zijn op deze avond.

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Uitvaart telefoon
Parochie Sint Paulus
06 - 24 85 52 01

Agenda

Geen evenementen