Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog sloeg het onheil toe. Op 28 januari 1945 werden de pastorie en sacristie door bommen geraakt. Pastoor van Rooijen kwam om bij het bombardement, evenals zijn huishoudster. Het kerkgebouw raakte dusdanig zwaar beschadigd dat het moest worden gesloten. Pas begin mei 1948 werd de kerk, na de nodige herstellingen, weer in gebruik genomen. De pastorie werd herbouwd. De aanbesteding van deze bouw vond plaats op 6 maart 1949. De laagste inschrijver was  firma S.J. van de Kemp uit Silvolde voor een bedrag van fl. 43.900. Op 1 december was de nieuwe pastorie voltooid. Men besloot ook het grootste deel van de kerk geheel te vervangen. Op 17 september 950 werd een houten noodkerk in gebruik genomen en op 17 meil 1951 werd door pastoor Kerkhofs de eerste steen van de nieuwe kerk gelegd. Het nieuwe gebouw was ontworpen door Jan van Dongen uit Apeldoorn. De oude kerk werd afgebroken, alleen de toren bleef staan en deze werd opgenomen in het nieuwe ontwerp. Op 20 mei 1952 werd de kerk plechtig geconsacreerd door Mgr. Alfrink. Het altaar en de communiebank werden ontworpen en gemaakt door Eloy Brom uit Utrecht. De glas-in-loodramen zijn ontworpen door de fa. van Nispen tot Pannerden uit Doorwerth en geschonken door de fa. Driessen en zijn personeel. In 1960 wordt de preekstoel (nog uit de oude kerk) verkocht en worden twee lezenaars aangeschaft, in stijl passend bij de communiebank.

Vanmorgen ging pastor Ronald den Hartog voor de laatste keer voor in een viering in onze kerk in Aalten. Op de feestdag van Sint Franciscus Xaverius memoreerde  Ronald aan de vele reizen die Franciscus maakte om over de wereld te missioneren. Ook pastor Ronald staar voor een verhuizing van de Parochie St. Ludger naar de parochie St. Jan de Doper-Vecht en Venen in Mijdrecht. Ruim drie jaar is  Pastor Ronald hier al werkzaam en nu wordt hij pastoor van de genoemde parochie. Ronald, hartelijk dank voor de werkzaamheden hier en veel succes in de nieuwe loopbaan. Graag nog eens tot ziens.

 Nu er tijdelijk geen producten meer in de voedselbank-kast in de kerk gebracht kunnen worden is daar een oplossing voor gevonden. Namelijk: in de Maria kapel. Daar staat een mand waarin de producten achtergelaten kunnen worden. Deze mand wordt iedere dag gecontroleerd en een vrijwilliger brengt ze naar de voedselbank-kast in de Zuiderkerk (het centrale verzamelpunt).
Alle houdbare producten zijn welkom, maar we denken om vanaf de maand juni - het systeem van geloofsgemeenschap Winterswijk te volgen - door iedere maand in het parochieblad ‘SintLudgernu.nl’ aan te geven om aan een bepaald artikel de voorkeur te geven. Dat kan de ene keer koffie zijn de volgende keer iets anders. Deze maand juni graag een pot jam.
Het is voor de voedselbank-vrijwilligers, die de tassen vullen eenvoudiger, want de vraag bij het aanbod van veel verschillende producten is vaak, wie geef je wat?
Dank voor uw begrip, medewerking en gaven, juist in deze moeilijke tijd.
P.C.I. r.k. geloofsgemeenschap St. Helena, Aalten.

 

 

Tijdens de Corona-crisis tijd blijft de Mariakapel gewoon dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

 

 

 

 

  

 

Het secretariaat is alleen op vrijdagmorgen geopend van 9.00 uur tot +/- 11.00 uur.
De kerk zelf is gesloten.

 

 

Wilt u producten brengen voor de voedselbank-kast, dan kan dat. Er staat in de Mariakapel een mand klaar, waar u ze in kunt leggen.
Dagelijks wordt die mand gecontroleerd en worden de producten door de Caritas opgehaald. Dank u voor de medewerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen