9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.


Wij als leiding van parochiekamp zijn heel erg blij dat we kunnen melden dat het  kamp officieel door mag gaan en dat wij de kinderen een mooie afsluiting kunnen geven van dit rare schooljaar! Het was even spannend, want we moesten wachten op de versoepeling van de maatregelen, goedkeuring van het landelijke coronaprotocol voor zomerkampen en op toestemming vanuit de kerk. Wij kijken er weer erg naar uit om van 20 tot 26 juli op de kamplocatie in Winterswijk te verblijven. Met een mooi groepje van 22 kinderen gaan we er weer een feestje van maken! Het kamp zal er dankzij de maatregelen wel iets anders uitzien dan andere jaren, maar dat gaat de pret niet drukken, want we hebben al genoeg mooie spelletjes en andere activiteiten in de planning staan. We willen nog niet teveel verklappen maar iedere dag heeft zijn eigen thema gebaseerd op tv-programma's. Het belooft weer een onvergetelijk kamp te worden en hopen de kinderen een plezierige week te bieden. 
Groetjes van de leiding: Jurre, Nick, Hanne, Mick, Carmen, Nena, Rosa, Gertjan, Sebastiaan, Silke, Twan en Nicole

 

 

 

krijgen we deze enorme vrachtwagen nog vol? Maar, om 18.00 uur waren Jan, Piet, Tonnie, Frans, Dick, Fenny, Natan, René, Erwin, Femke, Jan-Willem. ter plekke. Zij zorgden dat de voorgepakte spullen door de kooiaap konden worden opgepikt en dat de loze ruimten werden gevuld met zakken en dozen vol kleding. Om 23.00 uur reed de vrachtwagen richting Roemenië en over een paar dagen kan Roberto, onze partner daar, zich gelukkig prijzen dat er eindelijk weer goederen verkocht kunnen worden in zijn winkeltje. Met het opgebrachte geld worden vervolgens weer diaconale dingen gedaan. Thuiszorg, tafeltje dekje, maar ook bijspringen als het hier en daar even nodig is.  Ook voor ons een zorg minder. Het grote aanbod van kleding, huisraad, enz. gaf echt problemen. Een overvol magazijn. Gelukkig is er weer een beetje ruimte maar nog zeker één vrachtwagen hebben we nog in voorraad. Alle gulle gevers  en ook alle vrijwilligers bij het laden, dank. Super!

-- Vanwege het toelaten van activiteiten in de tijd van corona is de beheercommissie aan het overleggen wat er kan en nog niet kan met het oog op vieren en samenkomen. Er wordt contact gehouden met het parochiebestuur en het pastores team.

 

-- Een al jaren slepend conflict over geluidsoverlast door het slaan van de uren door de kerkklok heeft er nu toe geleid dat we in overleg met het bestuur en gemeente hebben besloten om het mechaniek van het  slaan van het uren uit te schakelen. Het luiden van de klokken als oproep voor een eredienst en andere tradities zoals overluiden en herdenking van de overledenen tijdens de 4 mei viering zal niet gewijzigd worden. 

 

-- Het aantal weekenddiensten in onze kerk zal naar verluidt in het komende kalenderjaar verminderen. De bezetting van het pastores team en het aantal parochianen dat deelneemt aan de diensten is daar mede aanleiding toe.

 Nu er tijdelijk geen producten meer in de voedselbank-kast in de kerk gebracht kunnen worden is daar een oplossing voor gevonden. Namelijk: in de Maria kapel. Daar staat een mand waarin de producten achtergelaten kunnen worden. Deze mand wordt iedere dag gecontroleerd en een vrijwilliger brengt ze naar de voedselbank-kast in de Zuiderkerk (het centrale verzamelpunt).
Alle houdbare producten zijn welkom, maar we denken om vanaf de maand juni - het systeem van geloofsgemeenschap Winterswijk te volgen - door iedere maand in het parochieblad ‘SintLudgernu.nl’ aan te geven om aan een bepaald artikel de voorkeur te geven. Dat kan de ene keer koffie zijn de volgende keer iets anders. Deze maand juni graag een pot jam.
Het is voor de voedselbank-vrijwilligers, die de tassen vullen eenvoudiger, want de vraag bij het aanbod van veel verschillende producten is vaak, wie geef je wat?
Dank voor uw begrip, medewerking en gaven, juist in deze moeilijke tijd.
P.C.I. r.k. geloofsgemeenschap St. Helena, Aalten.

 

 

Tijdens de Corona-crisis tijd blijft de Mariakapel gewoon dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

 

 

 

 

  

 

Het secretariaat is alleen op vrijdagmorgen geopend van 9.00 uur tot +/- 11.00 uur.
De kerk zelf is gesloten.

 

 

Wilt u producten brengen voor de voedselbank-kast, dan kan dat. Er staat in de Mariakapel een mand klaar, waar u ze in kunt leggen.
Dagelijks wordt die mand gecontroleerd en worden de producten door de Caritas opgehaald. Dank u voor de medewerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen