Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Als God overal is, zit hij dan ook in de suikerpot?

Je kent het wel, van die bijzondere vragen van je kind op de meest vreemde momenten en plekken. En wat antwoord je dan? Zo'n terloopse vraag, kan heel wat oproepen. Want wat geloof je zelf eigenlijk? En wat wil je van je eigen geloof doorgeven aan je kinderen en hoe doe je dat dan? Hoe kun jij je kind helpen met zijn/haar eigen zoektocht in wat waardevol is in het leven? Dit soort vragen kwamen we de afgelopen jaren op verschillende plaatsen tegen bij ouders en opvoeders. Ook gaven zij aan gebaat te zijn bij informatie en nuttige tips.

 

Daarom zijn we op het idee gekomen van een maandelijkse digitale nieuwsbrief.

In deze digitale nieuwsbrief willen we ouders ondersteunen in de opvoeding rond zingeving en geloven. Daarbij kun je denken aan onderwerpen als: een ritueel bij het eten, omgaan met pesten, lastige vragen van pubers, zijn wie je bent enz.

In iedere nieuwsbrief willen we vier leeftijdscategorieën aan bod laten komen: 0-4, 5-9, 10-13, 14-18. Ook zullen er in iedere nieuwsbrief een aantal verwijzingen komen naar interessante sites, boeken, video’s, speelgoed en leuke diensten en bijeenkomsten in de regio.

 

Lijkt het je leuk deze nieuwsbrief te ontvangen, abonneer je dan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De initiatiefnemers vanuit de protestantse gemeente Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en de St. Ludger Parochie zijn: Ada Endeveld, Hetty Bresser, Kim Jansen, Marten Jan Kooistra en Rachel Kraaijenbrink.

Als mensen omhoog kijken naar de sterren of uitkijken over een mooi landschap, of de zee, krijgen ze vaak een vreemd gevoel. Je kunt je dan ineens heel klein voelen tegenover de onmetelijke wereld. Vaak denk je dat er iets moet bestaan dat veel groter is dan jij, ook al zie je het niet. Dat oneindige, onzichtbare, hebben mensen God genoemd. Allerlei volken zijn op hun eigen manier naar God op zoek gegaan.

Het gebed staat centraal in alle godsdiensten, want met een gebed zoekt een gelovige contact met God. Het is een levende verbinding, die je in stand houdt met woorden of gebaren.

Jezus maakte van zijn hele leven een gebed. Toen zijn leerlingen hem vroegen leer ons bidden, schreef Jezus geen regels voor. Hij leerde hen het Onze Vader.

Daarin zijn alle mensen kinderen van God en dus broers en zussen van elkaar. Maar bidden kan nog op heel veel andere manieren, door stil te zijn, te zingen, naar muziek te luisteren, door even in een kerk te zitten, door te denken aan alles wat goed gaat, of de dingen te vertellen die je moeilijk vindt, door een kaarsje aan te steken of diep na te denken over een Bijbeltekst. God woont daar waar mensen hem binnenlaten (Martin Buber, joodse filosoof)

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31