Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Op verschillende locaties binnen onze parochie St. Ludger is het een goede gewoonte om na de doop een schelpenviering te houden. Een viering waarbij de schelpen die voor de doop zijn gebruikt uitgedeeld worden.

Om deze schelpenviering wat meer uitstraling te geven heeft het pastoresteam het plan geopperd om na de viering een programma aan te bieden voor het hele gezin. Ook de gezinnen waar bij de doop geen schelp is gebruikt zijn van harte welkom. Dit zal zijn op zondag 27 september in de H. Bonifatius – H. Ludgeruskerk te Lichtenvoorde met onder meer om 15.00 uur een Schelpenviering met pastoor Casper Pikkemaat en pastor Hetty Bresser als voorgangers.

Aansluitend: 15.30 uur – 17.30 uur

  • crèche voor de allerkleinsten met deskundige oppas
  • vermaak voor de grotere kinderen met o.a. een springkussen
  • een educatief spel voor de grotere kinderen onder leiding van pastor H. Bresser
  • informatieruimte van Adveniat* voor de ouders
  • mogelijkheid tot het nuttigen van hapjes en drankjes
  • gezellig samenzijn

In totaal hebben 85 gezinnen in de parochie Sint Ludger een uitnodiging ontvangen. Zij hebben hun kind(eren) in de afgelopen periode laten dopen.  

* Adveniat Geloofseducatie is eind 2010 ontstaan uit de Katholieke Bijbelstichting. Adveniat heeft als doel het bijbels geïnspireerde geloofsverhaal vanuit de katholieke traditie door te vertellen. De naam is ontleend aan de zinsnede uit het Onze Vader: adveniat regnum tuum - uw koninkrijk kome.

 

 

Vakantie! Een jaarlijks terugkerende periode van een paar weken op de kalender. Voor pastores en de organiserende pastoraatsgroepen is de zomervakantie een handige kapstok om de lezingen, het Woord van God, te duiden en vieringen een herkenbare invulling te geven. (Lees: Lezen op Zondag in ons parochiemagazine. Jezus keert terug naar Nazareth en de mensen staan versteld van zijn wijsheid - De apostelen zijn onderweg aangewezen op de gastvrijheid van mensen.) 

De vieringen in de eerste twee weekenden van juli bieden tevens een uitstekende gelegenheid om een mooi parochieseizoen af te sluiten. Ook dit aspect van het seizoen zal in de voorbeden terugkeren. Elke locatie in onze parochie zal de afsluiting op een eigen manier vormgeven.

Jeugdviering

In Winterswijk vindt er een speciale afsluiting plaats van het kinderprogramma K3. Op vrijdag 3 juli 16.00 uur heeft voorleesoma Riet een dankviering georganiseerd voor kinderen van de basisschool.

Wie is de Vincentiusvereniging in Groenlo? De Vincentiusvereniging Groenlo zet zich in voor de minderbedeelden in de samenleving. De vereniging is gevestigd te Groenlo aan de Oranjestraat 11. De activiteiten omvatten ondermeer een winkel waar gebruikte spullen worden verkocht. Uit de opbrengst van deze winkel worden de kosten betaald van:

Na het enorme succes en de grote deelname zal er in mei opnieuw een motorzegening in Lichtenvoorde gaan plaatsvinden. Op zondag 31 mei gaat dit motorbikersevent weer plaatsvinden op het marktplein. De start is daar om 9.30 uur. In de een opgestelde white chapel zal pastoor Casper Pikkemaat elke startende motorrijder zegenen. De motortoertocht gaat door de Achterhoek en een deel van Salland. In Deventer wordt er opgestoken.


Vorig jaar ontvingen 75 motorrijders de zegen. Ze namen de plens druppels wijwater in het gezicht voor lief. Het ging gepaard met een brede lachende grijns op het gezicht. Als aandenken kregen zij een sticker van de H. Christoffel op de motor geplakt. De heilige is de patroon voor alle reizigers.

Vieringen

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Activiteiten

September 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30