Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
 Parochie Sint Ludger

Kleinkoor Vivente zingt met ‘Hart en Ziel’op 24 juni aanstaande in Lichtenvoorde. Kleinkoor Vivente brengt op zondag 24 juni in de sfeervolle Johanneskerk in Lichtenvoorde een ‘Hart en Ziel’-uitvoering met als thema ‘Verwachting’ ten gehore. U bent om 19:30 uur van harte welkom om een uurtje te komen luisteren.  Voordat de zomer zich echt aandient en de leden van Kleinkoor Vivente een paar maanden pauze gaan houden, trakteren zij u ter afsluiting van dit seizoen op een mooie ‘Hart en Ziel’-uitvoering. Deze ‘Hart en Ziel’ draagt het thema ‘Verwachting’, waarbij de zang wordt afgewisseld door verhalen of gedichten die bij dit thema passen. Zo worden deze avond onder andere het mooie ‘Dirait-on’ van Morten Lauridsen en ‘The Seal Lullaby’ van Eric Whitacre gezongen.Daarnaast grijpt Vivente terug op smaakvol repertoire uit de oude doos, zoals: ‘We’ve only just begun’ (The Carpenters) en ‘Summer Holiday’ (Cliff Richard). De liederen zijn meerstemmig en worden zowel a capella als onder pianobegeleiding gezongen. Het koor staat onder leiding van Annette Weterings. De pianobegeleiding is in handen van Jorrick Simmes.Kleinkoor Vivente nodigt u van harte uit om een uurtje van haar warme koorklank te genieten en met deze mooie liederen de zomer in te gaan.Zondag 24 juni, 19.30 uur.Johanneskerk, Rentenierstraat 9, LichtenvoordeDe toegang is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie: www.vivente.harreveld.nl

 

 

Eindelijk is het gelukt om weer een openluchtviering te houden met Pinksteren, deze viering is  tevens de opening van de Kermis in Harreveld. Heel fijn dat er zoveel mensen deze viering hebben bezocht, dit ondanks dat de temperatuur niet te hoog was,  maar te heet zoals bij de vorige openlucht viering een aantal jaren geleden, was toen ook niet fijn. Vooraf aan deze viering zijn vele vrijwilligers bezig geweest om de tuinen mooi uit te laten zien en dat is zeker gelukt overal was aan gedacht, zelfs het snoeien van de grote beukenboom, de muziek moet er immers wel kunnen zitten. Er is een speciale verbinding aangelegd om de mensen thuis via kerkradio ook bij deze viering te betrekken. De vlaggen in de toren hingen mooi te wapperen in de wind, ook in de tuin zijn de oude vlagen met alle vaandeltjes en kruisjes  weer uit de kast gehaald. Het altaar met spreekstoel zijn geplaatst voor het buitenaltaar, deze staat er  nog staat uit de tijd dat er nog veel tuinprocessies waren, enkele jaren geleden is dit altaar door de vrijwilligers opgeknapt en weer in de oude terug gebracht. De bloemengroep had weer  zeer mooie bloemstukken geplaatst rond het altaar. Alle bezoekers werden verwelkomd in de tuin door een vlaggenserenade  van de Schutterij.  Pastor Ronald den Hartog ging met lector  Hans Weikamp voor in deze viering samen met de Muziekvereniging St. Agatha was het een zeer geslaagde morgen. Wij als locatie willen iedereen bedanken voor hun medewerking aan deze mooie openluchtviering.

 

 

 

Jan is na zijn studie begonnen als bestuurslid van KSH voetbal. Hij is 25 jaar secretaris geweest. In die tijd was hij mede-oprichter van KSH tennis. Jan is door zijn vrouw Lucy betrokken geworden bij de kerk. Lucy was lector en deed iedere dinsdagavond de viering in het parochiecentrum. Jan is begonnen als bestuurslid binnen de Ludgerparochie. Hij heeft de fusiebesprekingen meegemaakt. Hij is ongeveer 4 jaar bestuurslid geweest. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ging hij kleiner wonen en kreeg toen meer tijd. Jan werd gevraagd als vrijwilliger bij het onderhoud van de pastorietuin. Omdat hij een buitenmens is, ging hij dit doen. Gerrie Karnebeek en Lambert Blaauw deden het onderhoud van de begraafplaats. Toen Lambert daarmee stopte ging Jan, samen met Gerrie, ook het onderhoud van de begraafplaats doen. In de loop der jaren zijn er steeds meer vrijwilligers bijgekomen. Deze groep van ongeveer 10 mensen heeft heel wat kennis in huis. De afgelopen jaren hebben ze heel wat werk verzet. Naast het onderhoud van de tuin, is o.a. het strooiveld aangelegd, een groenbak gemaakt, staties rond het strooiveld aangelegd, een nieuw hekwerk geplaatst, het straatwerk vernieuwd, het altaar in de tuin is in ere hersteld en de riolering met de hand uitgegraven en vernieuwd. 1 Middag in de maand werkt de hele tuingroep samen in de tuin. Gezelligheid staat dan voorop. Er is altijd koffie met wat lekkers en een borreltje als het werk gedaan is. Waar Jan het meeste plezier aan beleeft is het buiten werken en het samenwerken met anderen. Ook de bereidwilligheid van de mensen uit Harreveld om te helpen met een klus, kan hij erg waarderen. Jan doet niet alleen vrijwilligerswerk bij de kerk. Hij is ook als vrijwilliger betrokken bij KSH, op zijn oude school en hij is secretaris van de oudheidkundige vereniging. Binnen het vrijwilligerswerk bij KSH begeleidt hij ook mensen vanuit de WMO.

Wij danken Jan voor zijn inzet voor Harreveld en hopen dat hij het nog heel lang met veel plezier mag blijven doen.

 

kunt u vanaf heden lezen bij "familieberichten".

Vieringen

Juni 2018
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Activiteiten

Juni 2018
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30