Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Aan het begin van de zomer trekken we onze wandelschoenen aan.
Al wandelend komen we in gesprek met elkaar over zaken die ons en onze tochtgenoten kunnen inspireren.

Het kaartspel van de KRO "De Wandeling" kan het gesprek op gang brengen.

Dit jaar pelgrimeren we rond Groenlo.

Wanneer: maandag 25 juni om 19.00 uur
Vertrekpunt: Calixtusbasiliek
Duur wandeltocht: circa 2 uur
Opgave vóór 20 juni via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via secretariaat tel. 0544-461335 (di-do morgen 9.00 uu-11.00 uur)

Met vriendelijke groet,
Anita Overkamp, Trudy Korenromp, Rieky Luttikholt en Lies Scharenborg.

Op donderdag 21 juni willen wij u uitnodigen in Harreveld voor de seizoenen wandeling van onze parochie Sint Ludger, na de lente kunnen we genieten van de zomer.
Wij  wandelen over de kerkpaden rond Harreveld en ook over het kerkhof langs de unieke statiemuur, een wandeling van ca. 1,5 uur.  
Wij komen om 19.30 uur samen in het parochiecentrum naast de kerk voor een kop koffie met cake, na de wandeling komen we weer samen om even na te praten onder het genot van een drankje.
De vergoeding bedraagt 5 euro per persoon.
Aanmelden kan via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via T: Vincent Bokkers 06-5583 1370
Tot ziens op 21 juni, namens de beheercommissie Harreveld.

 

Cursus Theologische Vorming voor Geinteresseerden (TVG)

Openheid, leren van elkaar, omgaan met verschillen. In september hoop ik aan mijn derde jaar te mogen beginnen van cursus theologische basisvorming. TVG is vooral een informatieve cursus, waarin mensen wegwijs worden gemaakt in de bronnen van het christelijk geloof, de Bijbel, de traditie en de toepassing in de praktijk. De nadruk valt op informatief leren onder leiding van bevlogen docenten, die hun vakgebied willen delen met anderen. Er wordt geen vooropleiding verwacht. Het is laagdrempelig en er worden geen toetsen afgenomen.

De afgelopen jaren heb ik ervaren als een warm bad, als eerste deelnemer van de Rooms Katholieke kerk heb ik mij zeer welkom gevoeld. Een van de weinige plekken waar je met vragen over kennis van je geloof terecht kunt. En een plek waar je open praat over verschillen in geloofsvisies. Het is duidelijk: Meedoen met de TVG doet wat met mensen. ‘Het verrijkt, verrast en inspireert’.

Op vrijdag vlak voor het pinksterweekend is pastor Carla Roetgerink geïnstalleerd in de parochies Sint Ludger en Sint Paulus. De feestelijke eucharistieviering was in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Het projectkoor uit de Paulusparochie zong de viering met enkele liederen die de nieuwe pastor had uitgekozen.

Parochie bestuurder Henk Vos las de benoemingsbrief voor. Pastor Roetgerink legde in de viering de ambtseed af. Ze gaat zich bezighouden met de catechese. Vicaris Pauw sprak in de overweging vertrouwen in pastor Roetgerink uit om in het Licht van Pinksteren de lammeren en de schapen te hoeden en te weiden; mensen te voeden met de boodschap van God.

Aan het eind van de viering richtte pastor Carla Roetgerink het woord tot de parochianen. Ze zei dat het deze dag de geboortedag van paus Johannes Paulus II was die toen hij paus werd met de woorden 'wees niet bang' zich tot de wereld richtte. "Vrees niet of wees niet bang, moeten we niet alleen met woorden, niet alleen met een belofte, maar met de liefde van God doen en deze met elkaar delen", sprak ze. Kinderen overhandigde een boek en een bos bloemen. Na afloop konden parochianen de nieuwe pastor de hand schudden. 

Vieringen

Juni 2018
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Activiteiten

Juni 2018
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30